*- Ergenekon davasından tahliye edilen prof. Dr. Mehmet Haberal Bayramın birinci günü Sabaha karşı geldiği Zonguldak’ta Bayram namazı kıldı, Aile mezarlığını ziyaret etti ve ardından da Camlı köşkte Valiliğin düzenlediği Bayramlaşma törenine katıldı.

 

*- Haberal kendisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle “ Zonguldak halkının gösterdiği ilgiye teşekkür ediyor ve bayramlarını kutluyorum “ dedi.

 

 

Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Bayram namazını seçim bölgesi Zonguldak'ta babasının yaptırdığı camide kıldı. Prof. Dr. Haberal cami çıkışında, "Değerli arkadaşım Ali İhsan ile birlikte Zonguldak halkına ve ülkemize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz, duyacağız" dedi.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal sabaha karşı Zonguldak'a geldi. Prof. Dr. Haberal, Bayram namazını, 1988-1995 yılları arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinde bulunan ve 21 Ocak 2010'da yaşamını yitiren babası Yaşar Ali Haberal

'ın, 1998'de Terakki Mahallesi'nde yaptırdığı Soğuksu Camii'nde kıldı. Prof. Dr. Haberal'a, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, kardeşleri Prof. Dr. Ali Haberal, Osman Zonguldak halkının bayramını kutladı. Prof. Dr. Haberal şöyle dedi:

"Zonguldak halkına çok teşekkür ediyorum. Gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyorum, bayramlarını kutluyorum. Değerli arkadaşım Ali İhsan ile birlikte Zonguldak'a ve ülkemize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz ve duyacağız da. Zonguldak 1954'ten beri bulunduğum bir şehirdir. Her türlü meşakkatini yaşadığım bir şehirdir. İnşallah Zonguldak geleceğe çok daha iyi hizmetlerle devam edecek. Zonguldak halkı daha rahat bir yaşam ortamına kavuşacaktır. Hep beraber Zonguldaklılarla Zonguldak'ın geleceğine katkı sağlayacağız."

 

ANNE VE BABASININ MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

Prof. Dr. Haberal, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunurken 21 Ocak 2010'da 81 yaşında yaşamını yitiren babası Yaşar Ali Haberal ile 9 Nisan 2012'de 93 yaşında ölen annesi Medine Haberal'ın, Asri Mezarlık'taki mezarlarını ziyaret etti. Gazetecilerin yaklaştırılmadığı mezar ziyaretinde Prof. Dr. Haberal, kardeşleri ve oğlu ile anne ve babasının mezarlarında dua etti ve su döktü. Prof. Dr. Haberal, izin alamadığı için babasının cenazesine katılamazken, annesinin cenazesinde bulunmuştu.

 

CAMLI KÖŞKTE BAYRAMLAŞMA

 

Daha sonra Valiliğin Camlı köşkte düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Törene CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AK Parti milletvekili Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak eski milletvekillerinden Ali Uzun, Harun Akın Siyasi partilerin il ve merkez ilçe temsilcileri, Dernek ve oda başkanları ile protokole mensup kişilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.