AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:  "O hainler nerelere kaçarlarsa kaçsın peşlerinden gideceğiz ve yakalayacağız. Şehitlerimizin ve hainliklerinin bedelini onlara ödeteceğiz"


- "O hainler, 'çıkın sokaklara ayaklanın' diyor. Bir tane bile vatandaşımız pencereden başını çıkarıp da onlara seslenmiyor ve destek vermiyor. Bu, çözüm sürecinin amacına ulaşmasından kaynaklanıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "O hainler nerelere kaçarlarsa kaçsın peşlerinden gideceğiz ve yakalayacağız. Şehitlerimizin ve hainliklerinin bedelini onlara ödeteceğiz" dedi.

Üstün, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesindeki Çanakcılar Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Çanakcı ile Çaycuma ilçesindeki iş adamı Zeki Yurtbay'ı ziyaret etti.

Üstün, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı güçlerin Türkiye'deki istikrarı bozma gayretinde olduğunu ve Ankara'daki saldırıyı da buna yorduklarını söyledi.

"Ülkemizin, birliğine, dirliğine, huzuruna ve demokrasisine yapılan bir saldırıdır" diyen Üstün, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi tekrar yönetilemez duruma sokmak, eski günlerde olduğu gibi borç batağına batırmak ve IMF ile dışarıdaki sermayeye muhtaç etmek, amaçları bu. Fakat Türkiye son 10 yılda ilerlemenin, kalkınmanın ve huzurun tadını almış bir ülke. Ortadaki kaosu çözecek milletimizdir. Milletimize güveniyoruz. Kör düğümü milletimiz, 1 Kasım'da çözecek. Yeniden partimizi tek başına iktidara getirecektir. Güçlü bir hükümet eski günlerde olduğu gibi sakin limanlara ulaştıracaktır. Ankara'da patlatılan bomba moralimizi bozmayacak. Rutin hayatımıza devam edeceğiz. Teröristlerin umduğu kursaklarında kalacak. Onları yöneten kimler varsa bunlara prim vermeyeceğiz. Türk halkı tekrar 1 Kasım'da gücünü gösterecektir."

 - "Şehitlerimizin ve hainliklerinin bedelini onlara ödeteceğiz"

Daha sonra Çaycuma ilçesine geçen Üstün, burada partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Ayhan Sefer Üstün, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da Türkiye'de demokrasi kazası yaşandığını bildirdi.

"Bu çatışmalı ortamı siz mi başlattınız" şeklinde iftiraların olduğunu dile getiren Üstün, "Sayın Cumhurbaşkanımız mı veya AK Parti tek başına iktidar olamadı o mu başlattı', bunun gibi muhaliflerimiz ve bazı yazarlarca iftira boyutuna varan söylemler var. Oysa bizim elimizde çetele var. 7 Haziran'dan sonra HDP 80 milletvekili çıkarmış. Bu 80 vekilin ne yapması gerekir? Siyaset üretmesi gerekir. Ama terör örgütü PKK'nın peşine takıldı, siyaseti bir tarafa bıraktı" diye konuştu.

Üstün, "7 Haziran'dan sonra nerede tek tek polisimizi ve askerimizi katletmişler not almışız" diyerek, şöyle konuştu:

"Bakın Yüksekova'da, Şemdinli'de, Hakkari'de, Adıyaman'da, Diyarbakır'da ve en son Ceylanpınar'da... Mafyanın dahi artık terk ettiği yöntemlerle geldiler polislerimizi enselerinden vurarak, yataklarında uyurken şehit ettiler. Hangi hükümet bu olaylar karşısında daha fazla sabredebilirdi. Avrupa'daki hükumetleri bırakın, Afrika'daki bir hükumet sabredebilir miydi? Sabredemezdi. Ondan sonra düğmeye bastık ve gereğini şu anda yapıyoruz. O hainler nerelere kaçarlarsa kaçsın peşlerinden gideceğiz ve yakalayacağız. Şehitlerimizin ve hainliklerinin bedelini onlara ödeteceğiz."

 - Çözüm Süreci

 Üstün, Çözüm Süreci'nin "boşa gittiği" şeklinde söylemler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çözüm Süreci kesinlikle boşa gitmedi. Orada verilen haklar herkesi ilgilendiriyordu. O haklar demokratik ve insan haklarıydı. Hukukun gereği verilen haklardı. Bugün seçim süreci var. Dedik ki, adaylar muhatabın anladığı dilde propaganda yapabilir. Muhatabın anladığı dil Kürtçe, Lazca, Gürcüce, Abhazca ve Arapça olabilir. Bunlar bizim ülkemizde var, bunu getirdim. Memleket bölündü mü? Hayır. İnsanlar daha fazla demokrasiye bağlandılar. Daha fazla bu devleti ve bayrağı sahiplendiler. Güneydoğu'da ciddi bir mücadele veriliyor. Polislerimiz ve askerlerimiz terörle mücadele yapıyor. O hainler, 'çıkın sokaklara ayaklanın' diyor. Bir tane bile vatandaşımız pencereden başını çıkarıp da onlara seslenmiyor ve destek vermiyor. Bu, çözüm sürecinin amacına ulaşmasından kaynaklanıyor. 

Oradaki vatandaşlarımız, 'Sizler siyaset yapabilirdiniz. Hükumet bize arzu ettiğimiz standartları ve hakları verdi. Daha ne istiyorsunuz. Niye bu silaha gerek var? Niye öldürüyorsunuz? Benim için öldürme' diyor. Hatta şunu söylüyorlar, 'Sizin ne istediğinizi biz bile bilmiyoruz' diyorlar. Dağlıca şehitlerini uğurlamak için Van'a gittiğimizde Sayın Başbakanımıza oradakiler, 'Ne olur Başbakanım, şu operasyonlar sonuca ermeden operasyonları bırakmayın. Sonuna kadar götürün' dediler. Çözüm Süreci kesinlikle boşa gitmemiştir. Bu ortamda meyvelerini bu manada alıyoruz."

Üstün, daha sonra Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık'ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.