CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 8 Haziran’dan beri gündemde olan erken seçime,  Zonguldak İl ve İlçe Örgütleri olarak hazır olduklarını belirterek  “Asıl derdi seçim değil geçim olan halkımız bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecek ve halkı yoksullaştıran AKP iktidarından kurtulacaktır” dedi.

 

Turpcu açıklamasında şunları söyledi;

“8 Haziran’dan bugüne gündemde olan koalisyon arayışlarından sonuç çıkmadı.

23 Ağustostan itibaren seçim takvimi belirlenecek.

7 Haziran’da halkın verdiği mesajı alan CHP, koalisyon hükümeti kurulması ve Türkiye’nin büyük sorunlarının çözümü için tüm samimiyeti ile görüşmelerini sürdürdü.

AKP’nin oyalayıcı tutumu, MHP’nin uzlaşmaz tavrı ve HDP’nin yok sayılmak istenmesi bu süreci tıkadı.

Siyaset halkın sorunlarını çözmek için yapılır. Ama bugünkü iktidar sorun üreterek halkı baskı altına almaya ve olağanüstü şartlar yaratılarak yapılacak bir seçimde tek başına iktidar olmaya çalışıyor.

 

Türkiye’nin birleştirici gücü CHP, tarihsel birikimi, deneyimli kadroları ve ortaya koyduğu ilkeleri ile bu sürecin yol göstericisi olmaktadır.

Ekonomik sorunların, sosyal sorunların ve dış politikadaki tıkanıklığın aşılabilmesi için Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var.

CHP tek başına iktidar olacak ve Türkiye’nin en temel, en büyük sorunlarını çözecektir.

CHP Zonguldak il ve ilçe örgütleri başta olmak üzere tüm organlarıyla erken seçime hazırdır.

Asıl derdi seçim değil geçim olan halkımız bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecek ve halkı yoksullaştıran AKP iktidarından kurtulacaktır.

 

CHP, Zonguldak’ta yine birinci parti olacak.

CHP’yi bu kez Türkiye’de de birinci parti yapacağız ve tek başına iktidar olacağız.

İlk fırsatta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıklarını gidereceğiz.

Zonguldak’ta, başta madencilik ve demir-çelik yan sanayii olmak üzere diğer sektörlerde de çevreye ve doğaya uyumlu yatırımlar yapılması ve istihdam olanaklarının artırılması için acil önlemler alacak, Zonguldak’tan göçü önleyeceğiz.

Ulaşım sorunlarımızı en kısa zamanda çözeceğiz. Zonguldak, demiryolu olan ama treni olmayan, hava alanı olan ama uçak inmeyen, limanı olan ama yolcu gemisi uğramayan, karayolları olan ama tünelleri ve asfaltı olmayan bir il olmaktan kurtarılacaktır.

Anadolu insanını Zonguldak bölgemizin tarihi ve doğal zenginlikleri ile buluşturacağız.

İlçelerimizdeki ekonomik avantajlarımızı kısa ve uzun vadeli programlarla mutlaka değerlendireceğiz.

Şehir stadı Zonguldak’a yakışır bir proje ile inşa edilecek. Öncelik asla ticari olmayacak. Her türlü sporun yapılabileceği, halkın yararlanabileceği ve Zonguldakspor’a ve onun vefakar ve cefakar taraftarına yakışır bir stat olacak.

Türkiye’nin en çok emeklisinin bulunduğu Zonguldak ta,  emeklilerimizin, dul ve yetimlerin yüzünü güldüreceğiz.

Asgari ücret yaşanabilir bir ücret olacak.

Taşeron zihniyetine son vereceğiz.

CHP iktidarında Zonguldak’ın ve Türkiye’nin yüzü gülecek.

 

Türkiye’yi terör bataklığına sokmak isteyenlerin oyunlarını boşa çıkartacağız.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Yurtta Sulh Cihanda Sulh” anlayışını hayata geçirecek, Türkiye de kardeşçe yaşayacak ve komşularımızla barışı sağlayacağız.

Halkımızla inatlaşanlar, onun tercihlerine saygı duymayanlar ve halka emrivaki yapanlar mutlaka bunun cevabını alacaklar.”