CHP İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak belediye Başkan aday adayı Harun Akın için “defolu” benzetmesi yaparak, Akın’a sert ifadelerle cevap verdi.

 

Belediye Başkan aday adayı Harun Akın’ın parti binasında düzenlediği basın toplantısında kendisini  ağır sözlerle eleştirdiğini ve süreçten kendisini süreci iyi yönetemediği şeklindeki eleştirilere yanıt veren Halil Furat, kendisinin hiçbir zaman zikzak yapmadığını belirterek, “Ben otobüs şoförüysem o da muavin” dedi.

 

Sürecin başından beri anket ve önseçim istemlerinin bulunduğunu, 8 adaya da aynı mesafede bulunduklarını söyleyen Halil Furat, “Kötü söz sahibini bağlar” diyerek şunları söyledi.

 

“Ben akşam Sayın Harun Akın’ın konuşmasını iki sefer televizyondan izledim, yazılı olarak da okudum. Çok ilginç sözler söyledi buna kendi üslubuyla cevap vermek istemiyorum, onun seviyesine inmek istemiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığını yapmanın sorumluluğunu biliyorum.  Bugüne kadar siyasetin her kademesinde, her koşulda çalıştım.  Kesinlikle hiçbir şart ve koşulda partimle ilgili hiçbir samimiyetsizlikte bulunmadım.

 

Kötü söz sahibini bağlar diyorum. Ben sürecin başından bu yana Sayın milletekillerimiz Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk başta olmak üzere biz il yönetim kurulu arkadaşlarımız başından beri partinin en demokratik  bir şekilde çok adayların çıktığı her yerde önseçime gidilmesi taraftarı olduğumuzu ifade ettik.

 

Genel merkezimiz Haziran ayında Antalya’da yapılan il başkanları toplantısında bizzat genel başkanımızın ifade ettiği gibi önce anketler yapılacak, anketlerin sonucunda yakın marjlar çıkması halinde  eğilim yoklaması yapacağız dedi Genel başkanımız örgütlerin de temayüllerini alacağız dedi. Bu doğrultuda biz de milletvekillerimiz ve il yönetimimiz olarak, ilçe yönetimleri olarak hep bunu dillendirdik. Başından beri amacımız ve düşüncemiz parti içerisinde en demokratik bir şekilde seçimlere götürmekti.

 

Zonguldak’ta yapılan anketlerde çok yakın marjlar çıktığı için Genel merkezimiz eğilim yoklaması kararı aldı,  Zonguldak’a da iki tane milletvekili arkadaşımızı görevlendirdiler. Biz de bunu özlemini duyduğumuz, beklediğimiz talep ettiğimiz eğilim yoklaması çıkması hoşuma gitti. Burada otururken Sayın Harun Akın beni aradı dedi ki, ‘ben Ankara’dan arıyorum Halil başkan Ali İhsan beyle senin çok istediğin eğilim yoklaması çıktı kına yakarsınız" dedi Dün arkadaşımız burada diyor ki, ‘önseçim istemeyen namerttir’ diyor. Bakın beni o gün ayın 25’inde saat 3’de arayan Harun Akın ‘Sayın Ali İhsan Köktürk ve sen kına yakarsın, ben eğilim yoklaması istemiyordum, siz eğilim yoklamasını çıkarttınız ben aday olmuyorum’ diyen Harun Akın dün burada şov yapıyor basının önünde,  taraftarlarına kendisini alkışlatıyor. ‘Ben önseçimden kaçmadım’ diyor. Beni aradı ve aynen söyledi.

 

Ben en yakın arkadaşı olan Kemal Kara’yı arıyorum diyorum ki, ‘Harun Akın beni aradı böyle böyle dedi’ ben dedim önseçimle veya merkez yoklamasıyla ilgili bir yorumda bulunmadım. Benim başımdan beri istediğimiz tavır, biz genelde başından beri izlediğimiz tavır bu uygulamaları takip etmesiydi. Bana diyor ki, ‘Haluk bey uğraşıyor bu eğilim yoklamasını büyük bir ihtimalle MYK’da bozacaklar’ diyor. Bun bunun üzerine Ankara’ya gidiyorum iki milletvekili ile beraber yeniden anket yapılması yönünde genel merkeze tavsiyelerde bulunuyorum.” 

 

CHP İl Başkanı Halil Furat, Harun Akın’ı çok iyi tanıdığını da belirterek onun seviyesine inmeyeceğini 8 belediye başkan aday adayı ile de eşit mesafede olduklarını hatırlatarak önseçimden Harun Akın’ın çıkması halinde ise yine çalışacağını ifade etti.

Kendisinin siyasi hayatında hiçbir zaman zikzak yapmadığını kaydeden Halil Furat, hiçbir zaman da bireysel çıkarları için önseçimi savunmadığını sözlerine ekledi.