CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Turpcu mesajında şunları söyledi:

"Bugün karne alan sevgili öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin geleceği için fedakaca emek veren değerli ailelerimizi tebrik ediyor, insan yetiştirmek gibi önemli bir sanatı üstlenen değerli öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Hedefimiz, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, topluma karşı sorumluluk duyan, özgür düşünen, soran, sorgulayan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli gençler yetiştirmek olmalıdır. Bunu başarmak için Eğitim sistemimiz, her zaman akılcılık ve bilimsellik ışığında, çağdaş ve evrensel değerleri içeren bir anlayışta olmalıdır. Bu hedefler doğrultusunda gençlerimizin hep yanında ve olacağız ve kendilerine her zaman destek olacağız.

Çocuklarımız, ülkemizin aydınlık geleceğinin mimari ve teminatıdır. Bu doğrultuda bizler, bütün çocuklarımızın sahip oldukları yetenekleri geliştirmelerine fırsat verecek ve bunu teşvik edecek eğitim koşullarını hazırlamak ve çocuklarımızın bundan faydalanabilmelerinin önünü açmak zorundayız. Çocuklarımızın hayatta başarı gösterebileceği farklı yeteneklerini keşfetmesine izin verilmelidir.

Bu düşüncelerle, karne alan sevgili öğrencilerimizi  kutluyor ve başarılarının devamını diliyor, iyi bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum, tüm öğretmenlerimize özverileri için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."