TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili Yılmaz:
- "Bütün dünya Türkiye seçimleri ile ilgileniyor. Neden? Çünkü Türkiye altın bir ülke. Bütün dünyanın gözünün olduğu bir ülke"

TBMM 20. Dönem Rize Milletvekil Şevki Yılmaz, "Bütün dünya Türkiye seçimleri ile ilgileniyor. Neden? Çünkü Türkiye altın bir ülke. Bütün dünyanın gözünün olduğu bir ülke" dedi.

Sağlık İş Sendikası Ereğli Şubesi tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen, "İstikbal, İstiklal, İstikrar" konulu konferansta konuşan Yılmaz, kıymetli bir vatan içerisinde yaşadıklarını belirtti.

Hicri yılbaşının 143'üncü yılını kutlayan Yılmaz, "Hicret vatan tercihidir. Vatansız Allah'a kul olma imkanı yoktur. Devlet ile din ceset ile ruh gibidir. Biri olmaz ise diğerinin değeri olamaz. Dinsiz devlet ayağa kalkamaz, devletsiz de dini hak ve özgürlükleri yaşama imkanı yoktur. Bütün peygamberlerin hayatında özgür bir vatan tercihi vardır. Atalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizi çok önemli bir vatana mirasçı kıldılar" dedi.

Ülkenin çok tehlikeli bir yerde olduğunu dostları kadar düşmanları da bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, "Herkes Türkiye ile uğraşıyor. Avrupa konferanslarından yeni geldim. Avrupa'da Almanya'daki seçimle ilgilenen yok. Amerika'da seçimle ilgilenen yok. Diğer ülkelerle de seçimlerle ilgilenen yok. Bütün dünya Türkiye seçimleri ile ilgileniyor. Neden? Çünkü Türkiye altın bir ülke. Bütün dünyanın gözünün olduğu bir ülke" diye konuştu.

Türkiye'nin Osmanlı'nın oğlu olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu rahat etmesin diye bütün güçleri ile bu güzel Türkiye'yi yerinde saydırmaya kalktılar. Neden Avrupa'da terör yoktur, neden biz hep terör ile uğraşırız? Neden Avrupa'da ihtilaller yoktur çünkü Avrupa'da başka ülkeler için kendi ülkesine ihanet eden partiler ve örgütler yoktur. Almanya'da Türkiye lehine bir parti gösterin? Avrupa'da seçime iştirak düşük neden korkusu yoktur seçmenin, kim gelirse ülkesi için gelir. En büyük parti, en büyük mal, en büyük servet, en büyük apartman, en büyük mülk Türkiye'dir. Türkiye'den büyük parti yoktur, bu giderse onların ne kıymeti vardır." 

28 Şubat gazisi olduğunu ve bununla da şeref duyduğunu, 28 Şubat'taki ihtilalin Türkiye'deki ihtilallerin en hafifi olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Neler çekti ecdadımız bu vatan için. İstiklal mahkemelerinde idamın sayısı belli değil. Hasan Mezarcı dedi ki milletvekili görevi değil mi araştırayım bunu. Öyle işkence yaptılar ki, o zeki insanı İsa'ya dönüştürdüler, ben İsa'yım diyor. Biz de Almanya'ya gitmeseydik bu akşam Ereğli'ye Musa diye gelecektik. Yollar, köprüler, hava limanları, Marmaray, üçüncü boğaz köprüsü, Kanal İstanbul, devasa duble yollar faizler düşürüldüğü için yapıldı. Kim olsa yapar. Yüzde 80'i yüzde 5'e düşürdü. Devletin bütçesinin yüzde 5'i bankalara yüzde 95'i millete gitti, hizmet böyle olur."

Konferansa AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve çok sayıda davetli katıldı.
AA