DSP Gülüç Belediye Başkan adayı Ünsal Sarıkaş, “Partimizin temel politikalarından biri olan ‘Hak ve halk’ ile ‘doğruları söyleyen parti’ felsefelerinden yola çıkarak hizmet anlayışımızda temel noktamız insan olacak ve bu merkez etrafında hizmetlerimizi halk ile buluşturacağız” dedi.

 

DSP Gülüç Belediye Başkan adayı Ünsal Sarıkaş, seçim çalışmalarına başlamalarının ardından Türkiye siyaseti gibi kavga, tartışma ortamı bekleyenlerin çok umutlanmamasını isteyerek, “Bizler; önceki dönem Belediye Başkanlarının, Belediye Meclis Üyelerinin yapamadıklarını eleştirip oy malzemesi yaparak beslenme lüksü olanlardan değiliz. O dönemlerde yapılan yapılmış, yapılamayanlar için de bizler aday olmuşuzdur. Kavganın, gürültünün kimseye bir şey kazandırmayacağını düşünenlerdeniz. Hizmet bayrağı için huzurlarınızdayız ve diyoruz ki, çalışmak, azmetmek esastır” dedi. Araştırmacı, vizyon sahibi, yapıcı, üretken, katılımcı, her kesime eşit, insan odaklı hizmet anlayışını benimseyen bir ekip olduklarını belirten Sarıkaş, iddialı bir ekip ile yola çıktıklarını her kademeden adayların sorun olarak görülen sıkıntıların sağlanacak birliktelik ile çözümünün sağlanacağını kaydetti.

 

“YALAN SÖYLEMİYORUZ”

Sarıkaş yaptığı yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi: Bizler; hep barıştan yana olduk ve sevginin, saygının anlayışla desteklenerek siyasete yeni soluk getirmeyi benimsedik. Seçim çalışmalarımızda dolaştığımız mahallelerde, ev ziyaretlerinde konuşan Türkiye’nin izlerini görmekten mutluluk duyduk. Kendine inanmayanlara, gençlerimize, kadınlarımıza umut olduk. Elimizi uzattık, eller aldık. Yalan söylemiyoruz, hizmet aşkıyla tutuşan bir ekip olarak kişiliğimiz halkımıza ulaştığını görmek, Gülüç’ün geleceği ile ilgili beklentilerimizi yüksek kılmaktadır.

 

ÜRETEN VE KATILIMCI YÖNETİM

Konuştuğumuz gerçekçi projelerimizin diğer adayların peşimizden dillendirmesine hep olumlu baktık ve vizyon değişimine öncülük ettiğimiz için de haklı gurur duyduk. Partimizin temel politikalarından biri olan “Hak ve halk” ile “doğruları söyleyen parti” felsefelerinden yola çıkarak hizmet anlayışımızda temel noktamız insan olacak ve bu merkez etrafında hizmetlerimizi halk ile buluşturacağız. Öncelikli düşüncelerimiz arasında; birlik ve beraberliğin Gülüç Beldesi ile uyumlu hale getirilmesi gerektiğidir. İnancını ve yüreğini yanında taşıyan,taşın altına elini,kolunu hatta gövdesini koyan bir ekip olarak diyoruz ki; Gülüç hak ettiği yerde değildir. Başarıyı, bilgi ve tecrübe ile sabit tutarsak, hatalı kullanılan oyların beş yıla mal olacağını ve vebalini hep birlikte çekeceğimizi de belirtmekte yarar görüyoruz. O yüzden; üreten ve katılımcı, her kesime eşit, insan odaklı, Profesyonel Hizmet için Halkımızın iyi düşünmesi gerekmektedir. Sorunlar bellidir ve çözümleri de zor değildir!

 

GÜLÜÇ’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK HEDEFLER

Öncelikli hedefimiz; Beldenin Belde olarak devam etmesini sağlamaktır ve beldemizden değişik yollarla alınan, sınırımız içinde yer alması gerektiğine inandığımız Dağlar, Göktepe, Topçalı ve Hamzafakıhlı Köyleri, geri alınarak gerçek yeri olan Gülüç’e katmak olacaktır. Hava kirliliği konusu Ereğli’nin olduğu kadar güzel beldemiz Gülüç’ün de ciddi sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu konunun, çözüm ortağı olduğuna inandığımız Erdemir ile yapılacak ılımlı ve resmi görüşmelerle halledileceğine inanmaktayız. Bölgede yaptırılacak rüzgar ölçümlerinden sonra, Erdemir’in Milli Emlak’tan kiraladığı 200 metrelik dolgu alanına doğru derenin karşı tarafında yer alan Curuf Tepelerinin 1 km. daha ileriye taşınarak bölgedeki hava kirliliği oranının % 90 oranında azalacağını tespit etmiş bulunmaktayız.

 

ŞEFFAF YAPI

Yönetimimizde; Gülüç’ün her ferdi Yönetim’de hesap sorar ve bilgilenir olacaktır. Protokol Belediyeciliğini terk eden, İcraatçı Şeffaf Belediyeciliğin sözünü veriyoruz. Şeffaf yapımızın göstergesi için her ay sonu Belediyemizin Mali, Ekonomik, İdari raporlaması halk ile paylaşılacaktır. Belediye WEB Sayfası (teknolojiye) çağa ayak uydurur hale getirilecektir. Yazılı ve görsel iletişim araçları en iyi şekilde kullanılacaktır. Başımız dik ve geleceğe umutla bakan, düşünen, araştıran, geliştiren ve uygulayan bir Belediye olacağız. 5 Aralık 1934 yılında Genel Seçimlere Girme, Seçme ve Seçilme Hakkını elde eden Kadınlarımız, Güzel Türkiye’mizde hep ikinci planda bırakılmış ve şiddete, tacize vb. durumlara maruz bırakılarak gerçek değerini bulamamıştır. Seçim kampanyamızın temel direklerinden olan Kadınlarımızı Sosyal Yaşantıya kazandırmayı hedefliyoruz. Kadınlarımıza Çeşitli Kuruluşlarla görüşülerek mesleki eğitim verilmesi, yine aynı Kuruluşların (TSO, KOSGEB gibi) maddi destek sağlamaları karşılığında, ilgili Kurumlarla görüşülerek Beldemizde girişimcilik yapmalarını kolaylaştırmak, planlarımız arasındadır. Ayrıca; Toplumda fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel istismara uğrayan kadınlarımıza (Varsa çocukları ile birlikte) hukuki, psikolojik, ekonomik ve sosyal yönde yardımcı olmayı da planlıyoruz. Kadının kendine olan güvenini yeniden elde etmesi, kendine yetebilen, üretken hale gelmesi, mutlu ve sağlıklı bir yaşantı kurmasını desteklemek için ihtiyaç sahibi kadınlarımıza ve çocuklarımıza kucak açılacağının müjdesini verebiliriz!

 

“ÇÖZÜM PLATFORMU OLUŞTURULACAK”

Yaptığımız gözlemlerde, Mahalleler arası bilgi fakirliğini ortadan kaldıracak, her hafta halkımızın belirleyeceği 3 günü halkla sohbet, tartışma ve çözüm platformu adı altında etkinlik ile paylaşacağız. Alaplı-Kdz.Ereğli yolu birleştirildiği gibi Ankara-İstanbul-İzmir gibi büyük şehirlere ulaşımda önemli bir geçiş yolu olan Beldemizin tanıtımını sağlamada, Beldeye uygun tanıtım formatı oluşturulacak. Öncelikli çalışmamız; hava kirliliği sorunun çözdükten sonra Dere ıslahını bir an önce gerçekleştirirek, Yol güzergahlarındaki Dinlenme, Eğlenme, Sosyal Tesislerin artırımı için gerekli girişimler yapılacaktır. Özellikle de ev kadınlarımızın yapmış olduğu el işleri, gıda ev imalatı öncelikli olarak değerlendirilecektir. Pazaryeri Güzergahı ile ilgili de düşüncelerimiz vardır. Etüd çalışmalarımız devam etmekte olup, göreve geldiğimizde tadilat, çevre tanzimi yada başka bir yere kaydırılması vb. konusu Gülüç halkı ile paylaşılacaktır. Gülüç halkının istemediği hiçbirşey yapılmayacaktır.

 

 

Belediyemizin öncülüğü ve destekleriyle; üretim ve tüketim kooperatifi kurulacak ve Gülüç halkı ortak edilecek, belirlenen pilot bölgelerde Ekonoma adıyla satış mağazaları oluşturulacaktır. Bu uygulama ile Gülüç halkı üretime katılımda bulunmuş olacak ve Halkımız ucuz ve kaliteli tüketim malzemeleri ile tanıştırılacaktır. Beldekent projemiz de seçildiğimiz ilk günden itibaren hayata geçirilecektir. Özel sektör yatırımlarının belde şartlarını taşıyacak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde olması halinde, beldemize yönlendirilmesi için çaba sarf edilecek, işsizlik sorununun belde insanımızca karşılanması koşulu halinde yardımcı olunacaktır.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ

Yeşil alanların çoğaltılması için belediyemiz önayak olacak, fidan dikimi için gençler bilgilendirilecek ve fayda vermeleri sağlanacaktır. Beldemizin cadde ve sokakları Şehir Mobilyaları ile yeniden inşa edilerek, beldemize yakışır bir görünüme kavuşturulacaktır. Ulusal Bankaların beldemizde ATM açmalarına olanak sağlamak. Sağlık konusu hepimizin sorunudur ve 112 ACİL SERVİS biriminin Belde içerisine getirilme Projesi hız kazanmış olup, girişimlerimiz sonlanma aşamasına gelmiş, yeri ile ilgili de tespitler yapılmıştır. Boş ve çirkin görünen duvar, ağaç vb. yerlerin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile hem görsel hem de sanatsal güzelliğe kavuşturulması konusunda malzemeleri Belediyemizce karşılanması koşulu ile girişimler yapılacaktır. Güzel Gülücümüzde yaşayan özürlüler, yaşlılar, yardıma muhtaç olan kişi yada ailelerin tespitleri yapılmıştır. İhtiyaçlarının giderilmesi konusunda belediyemiz görevli kılınacaktır. Gülüç İmar Planı yeniden yapılandırılacak, İskan problemleri giderilecektir. Gençlerimiz geleceğimizdir. Onları sosyal hayata hazırlamak, kazandırmak da hepimizin görevidir. Halk Eğitim Merkezi, İşkur vb. kuruluşlarla temaslarımız her geçen gün ilerlemektedir. Meslek Kursları düzenleme ile ilgili çalışmalarımız belli bir düzeye gelmiştir”

 

(Haber Merkezi)