MHP Zonguldak Milletvekili adayı Semih Çolak, Zonguldak'ta birinci parti çıkmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

MHP Zonguldak Milletvekili adayı Semih Çolak, yıllarca Ankara'ya giden siyasetçilerin Zonguldak insanını uyuttuğunu belirterek, Zonguldak için her şeyi yapacaklarını kaydetti. Zonguldak'taki bütün sorunları bildiklerini belirten Çolak, Zonguldak'a hizmet için yola çıktıklarını söyledi. Çolak, “Uzun yıllardır bankacılık yapan birisi olarak siyasete girememiştim. Bankacılık hayatıma son vererek siyasette yer almaya başladım. İyi bir ülkücü olarak bu işi de en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Bölgemizin sorunlarını burada yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum. Tersaneler sorunu, TTK, Erdemir’in özelleştirmesinde yaşanan sıkıntılar, Çaycuma, Devrek'in göç vermesi, artan işsizlik ve bunlara bağlı olan intihar ve diğer sorunlar, partimizin programları ve faaliyetleri ile bunları hayata geçireceğiz. Siyasetin kalitesini, düzgünlüğünü koruyarak Zonguldak'a hizmet için yola çıktığımızı vurguluyoruz" dedi.

“HALKA GÖSTERECEĞİZ”

Zonguldak halkından Milliyetçi Hareket Partisi'ne destek olmalarını isteyen Semih Çolak, “Zonguldak'ta birinci parti çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zonguldak halkından Milliyetçi Hareket Partisi'ni desteklemelerini istiyorum. Tek başımıza iktidar olarak, iktidarın nasıl olacağını, hükümetin nasıl idare edileceğini, Zonguldak'ın 81 vilayetten nasıl geri kaldığın ve Zonguldak'ın nasıl öne geçeceğini Zonguldak halkına göstereceğiz. Bu konuda ben ekibime tüm MHP'lilere, burada görev alacak arkadaşlarımıza bizim yapacaklarımızı Zonguldak halkına anlatmalarını istiyorum. Böylece Zonguldak'ı diğer illerin seviyesine, bölgemizdeki Karabük, Düzce, Adapazarı gibi bize yakın olan illerin seviyesine çıkarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“BİZLERİ KANDIRMIŞLAR”

Ankara'ya giden siyasetçilerin Zonguldak'ı kandırdığını belirten Çolak, “Benim babam yıllarca Erdemir’de çalıştı. Şimdi bakıyorsunuz Ereğli'ye, yıllardır Ankara'ya giden siyasetçiler bizleri kandırmışlar. Türkiye'nin en büyük devi, en büyük sanayi kuruluşu Ereğli'de demişler, Zonguldak'ta demişler. Bana söyler misiniz, Erdemir’in yan sanayisi nerede? Bugün İzmit'e, Gebze'ye gittiğinizde fabrika var, yanında da yan sanayisi var. Erdemir’in Çınar Boru, Tat, Özdemir dışında yan sanayisi kim? Yok. Erdemir yan sanayisini kurmuş nereye kurmuş, İskenderun'a kurmuş, Romanya'ya kurmuş, Bulgaristan'a kumru. Erdemir yatırım yapmış. Peki bizim sanayicilerimiz nerede? Bir otomobil fabrikamız yok. Zonguldak havzasında, vazgeçtim Karabük'e kadar, hiç mi bir otomobil fabrikası kuramazdık? Hiç mi bir buzdolabı fabrikası kuramazdık, hiç mi bir sac fabrikası kuramazdık, teneke fabrikası kuramazdık, çelik kapı fabrikası kuramazdık? Kömür buradan çıkıyor, Erdemir dibimizde, bakıyorsunuz Zonguldak-Ereğli arasında gemiyle sac taşıyoruz. Zonguldak-Ereğli arası 30 kilometre ise biz demir yolunu yapamaz mıydık? Atatürk'ten sonra kaç kilometre demiryolu yapılmış? Hani yazıyor ya 'Ülkemi baştan başa demir ağlarla ördük' diye hani nerede demir ağlarımız? Yani Zonguldak'ta proje üretmek çok kolay, çok zor bir şey değil.

 

ZAMANI GELİNCE PROJELER AÇIKLANACAK

Biz diğer partiler gibi bütün mermilerimizi bir anda harcamak istemiyoruz. Zamanı geldikçe projelerimizi açmak istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak iktidara geldiğimizde bugün Ankara'da, İstanbul'da, Bursa'da Kayseri'de ki fabrikalara gidip şubeleri açtıramaz mıyız? Elimizdeki fotoğraf makinesini düşünün içinde yüzlerce cıvata var. Ama bunlar bize Kayseri'den, Bursa'dan geliyor. Çilek fabrikamız var Ereğli'de tenekemiz Kayseri'den geliyor. Burada da TOKİ evler yapıyor, çelik kapı Kayseri'den geliyor. Bugün dikenli teller Kayseri'den geliyor, İzmir'den geliyor. El arabası, kürek gibi bunları yapacak bir tesisimiz yok. Zonguldak'ta insanları yıllarca uyutmuşlar. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu, evet en büyük sanayi kuruluşu. Hava kirliliği sonuna kadar, işsizlik sonuna kadar, Erdemir'de daha önce kaç bin kişi çalışıyordu şimdi kaç bin kişi çalışıyor. Ben Kandilli'de çalışan arkadaşlarım var. 3'de mesai bitiyor ve Kandilli'yi terk ediyorlar. Önceden Kandilli'de sinema vardı. İlk özel hastane vardı, ameliyatlar yapılıyordu. Bugün Kandilli diye bir şey kalmadı. 7 kilometrelik yolumuzu yapamadılar. Yolun 4 kilometresini 6 senedir bitiremediler. Ben Ereğli'den geldim hala taş duvarlarımız yapılıyor. Ben 38 yaşındayım bana hep söylüyordu. Oğlum Ereğli-Düzce yolu yapılacak, yine başlanmış' diyordu. Ben bu hikayeye en az on sefer duydum. Karadeniz'de yollar kalmadı, en son Ereğli yolu kaldı. Bütün yollar yapıldı. TTK'ya bakıyorsunuz, 18 bin kişinin çalıştığı bir kurumda bugün 5 bin kişi çalışıyor. Sayısını bilmiyoruz” dedi.