Kısa bir süre önce genel kurulunu yapan İşçi Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü’nün yeni Yönetim Kurulu Başkanı Alev Aksu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Aksu ziyaretinde, kent tarihinde ender görülen bir ilçe kongresi gerçekleştirdiklerini kaydederek, kongre sonrasında da bir kadın olarak partilerinin ilçe başkanlığı görevine seçilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İşçi Partisi’nin genel ve yereldeki temel hedefleri hakkında da düşüncelerini paylaşan Aksu; “İşçi Partisi olarak on yıldan uzun bir süredir ülkenin başında bulunan ve Türkiye’yi adım adım daha da kötü günlere götüren AKP iktidarından kurtulmak adına üzerimize düşen gayreti göstermeye çalışacağız” dedi.

Aksu, Karadeniz Ereğli ve bölgesinin de son yıllarda önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ve merkezi hükümetin temsilcilerinin bu sorunların çözümünde etkin rol alamadıklarını iddia etti.

 

'BAYANLARIN SİYASETTE OLMASI ÇOK ÖNEMLİ'

İşçi Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Aksu’nun gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da sözlerinin başında, aksu ve ekibine başarı diledi. Yerel siyasette ve sivil toplum hayatında kadınların aktif rol almalarının taşıdığı öneme işaret eden Posbıyık; “Özellikle siyasi çalışmaların en yoğun biçimde yapılacağı bir dönemde bir bayan arkadaşımızın siyaset sahnesinde aktif rol alması beni de memnun ediyor. Sosyal yaşamın her noktasında kadınların emeğine ve alın terine ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Bu sebeple de bir bayan arkadaşımızın, bir siyasi partinin ilçe başkanlığına seçilmiş olması fevkalade önemli bir olaydır” dedi.

 

 

'EREĞLİ İÇİN HER OLUŞUMA DESTEĞİZ'

Ziyarette İP İlçe Başkanı Aksu’nun  üzerinde durduğu yerel ve bölgesel sorunlara değinen Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Halil Posbıyık, bu sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli olan tek anahtarın birlik ve beraberliği tesis etmek olduğunu iddia etti. Benzer sorunların yaşandığı 90’lı yıllarda, sivil toplum örgütleri ve tüm siyasi partilerin katılımlarıyla oluşturulan İlçe Temsilciler Kurulu’nun, Ankara’da başlattığı girişimler neticesinde Karadeniz Ereğli’nin sesini yurt genelinde duyurabildiğini hatırlatan Posbıyık konuşmasında ayrıca; “90’lı yıllarda başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu oluşumu yeniden tesis etmek ve yaşadığımız sorunları da oluşturacağımız bu birliktelik ile çözüme kavuşturmak mümkün. Ancak böyle bir birlikteliğe, Ticaret ve Sanayi Odası gibi meslek odalarının ya da sivili toplum örgütlerinin önderlik etmesi gerekiyor. Bu birlikteliğe herhangi bir siyasi parti ya da siyasi öderlik ettiği zaman ise, niyet ne kadar güzel olursa olsun, sekte vurulabiliyor… Ben böyle bir oluşuma Belediye Başkanı ve bir Karadeniz Ereğlili olarak gereken her türlü desteği vermeye hazırım” ifadelerine de yer verdi.