İktidarın ilçe başkanı, il genel meclis üyeleri ile birlikte Yalı Boyu Köylerini dolaştı ve yıl sonuna kadar bölgede yol sorununun kalmayacağını açıkladı.

 


AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen, Sadettin Arslan, bazı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Yalı Boyu  köy Muhtarlarını da yanlarına alarak Bayat, Cemaller, Tepeören, Sücüllü, Elmacı, Terzi ve Ballıca köylerinde devam eden yol çalışmalarını yerinde incelediği bildirildi.

 

Çalışmalarla ilgili Köy Muhtarları ve İl Özel İdare yetkililerinden bilgi alan Çakır’ın, bu sene itibariyle Yalı boyu köylerinin yol sorunu kalmayacağını söylediği açıklandı.

Konuyla ilgili gönderilen açıklama şöyle:

 

Üçköy köyünün yıllardır çözüm aradığı kavşak sorununun da Ereğli-Zonguldak yolu çalışmaları kapsamında çözüleceğini ifade eden Çakır, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Yalı boyunda, İl Genel Meclis Üyelerimizle, Yönetim Kurulu Üyelerimizle ve Muhtarlarımızla birlikte asfalt çalışmalarını yerinde inceledik. Yalı boyu köyleri dediğimiz bölgede, yaklaşık 15 km.’ye yakın ikinci kat asfalt yapıyoruz. Şu an itibariyle planladığımızın yüzde 70’ini yaptık, çalışmalar devam ediyor. Birkaç gün içinde de kalan kısımları yaparak Yalı boyunda bulunan bütün köylerimizin yol sorununu çözmüş olacağız, asfalt kalitesini arttırmış olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, şehirde ne varsa köylerimizde de aynısının olması adına mücadele ediyoruz. Bizim milletimiz, her şeyin en iyisini hak ediyor. Çalışmalarda emeği geçen başta Özel İdare yetkililerimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.



Yalı boyu dediğimiz bölgede bulunan köylerimizin özellikle yollarla ilgili sorunları büyüktü. Geçen sene kendileriyle yaptığımız değerlendirmelerde, diğer bölgeleri planlamaya alıp bu bölgeyi de bu sene yapacağımızın sözünü vermiştik. Verdiğimiz sözü tutmanın da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Her şey çok daha güzel olacak, bunu da ifade etmek istiyorum.”