30 Mart 2014 yerel genel seçimlerinin ardından Kdz. Ereğli  Belediye Meclisi Başkan Op. Dr. Hüseyin Uysal’ın başkanlığında toplandı. Tüm meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, karşılıklı hoşgörü ve anlayış öne çıkarken, toplantı sonrasında belediye başkanı meclis üyelerini polisevinde yemeğe davet etti.

 

Saat 11.00’de toplanan Belediye meclisinin açış konuşmasını yapan Hüseyin Uysal, seçimin sona erdiğini ve  hep birlikte meclis üyeleri ile birlikte Ereğli’yi daha iyi ve parlak noktalara taşımak istediklerini belirtti.

 

Gündem gereği ilk meclis toplantısında  meclis katiplerinin seçimine geçildi. AKP grubu, Turgay Aydın ile Hasan Pınarcık’ı, CHP grubu da, Cumhur Nalcı ile Sibel Yıldız’ı aday gösterdi. AKP adaylarından Turgay Aydın 20, Hasan Pınarcık 18, Cumhur Nalcı ile Sibel Yıldız ise 14’er oy aldılar.

1.       Meclis Başkan Vekili seçiminde AKP Nazım Erdoğan’ı, CHP ise aday göstermedi. Seçim sonucunda Nazım Erdoğan’ın 25, Güler Demiroğlu’nun ise 7 oy aldığı açıklandı.

2.       2. Meclis Başkan vekiline ise AKP Sezai Meriç’i, CHP Fikret Foto’yu  aday gösterdi. Seçimi 18-14 AKP grubu kazandı.

 

Üç encümen üyesi seçiminde ise AKP grubu; Halil Bozkuş, Esra Alpago ve Fevzi Mazlum’u, CHP grubu da, Osman Yavuz, Nur Oğuz ile Coşkun Öztürk’ü aday gösterirken, sonuç 18-14 AKP grubu lehine çıktı.

 

Plan Bütçe komisyonu ise şöyle oluştu: Fevzi Mazlum, İhsan Yazıcıoğlu, Muhammet Şentürk (AKP), Fehmi Karaarslan, Serkan Yalçın (CHP)

 

İmar Komisyonu: Ayhan Atay, Esra Alpago, Mehmet Erdoğan (AKP), Nezih Anıl, Sertan Ocakçı (CHP)

 

Hukuk İşleri: Nazım Erdoğan, Salih Kumaş, Yusuf Kalay (AKP), Özkan Özyağcı, Adil Ateş (CHP).

 

Tarihi Kentler Birliği’ne Esra Alpago, Turizm Altyapı hizmetlerine Reşat Latif, Özel İdare Temsilciliğine Eyüp Karaarslan Seçildiler.

 

Gündemin diğer maddelerinden olan 2013 yılı faaliyet raporu üzerinde AKP Grubu adına konuşan Esra Alpago, bu faaliyetlerin seçime dönük yapıldığını ve eşit gerçekleşmediğini öne sürerek ret oyu vereceklerini açıkladı. Oylama sonucunda 18-14 red edilen 2013 yılı faaliyet raporu, 3’te 2 oranında ret edilmediğinden dolayı kabul edilmiş oldu.

 

Uysal meclis toplantılarının başlama saatini daha erkene alınması konusunda görüşlerini aldığı meclis üyelerine teklif ettiği saat 10.00 kabul edilince, Mayıs ayının ilk Çarşamba günü 10.00’da toplanılacağı kabul edildi.

 

Meclis üyelerine rozet takma bölümünde ise Hüseyin Uysal tüm üyelere rozetini kendisi taktı. Uysal’ın rozetini de, AKP’li Yusuf Kalay’ın teklifi üzerine CHP’li Güler Demiroğlu taktı.

 

Gerginlikten uzak ve karşılıklı saygının öne çıktığı meclis toplantısının sonunda konuşan Uysal, “Sizleri polis evinde birlikte öğle yemeğine davet ediyorum” dedi.

 

Belediye Başkanına memur sözleşmesi konusunda oybirliği ile verilen yetkinin ardından toplantının yapıldığı AKP Nikah Salonunun önündeki Zübeyde Hanım büstünün önünde toplu fotoğraf çektirildi.