Turpcu, ‘İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı’ diyerek tepki gösterdi.

Açıklama şu şekilde:
“6 Nisan 2012 tarihinde Çaycuma Köprüsü’nün çökmesi sonucunda yaşamını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Ne yazık ki böyle trajik kazalarda vatandaşlarımızı kaybediyoruz, ancak ortada sorumlu yok. Bu olayları ‘Türkiye Gerçeği’ olarak kabul edemeyiz, insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 252 metre uzunluğunda köprünün 48 metrelik kısmı, trafiğe açıkken, üstünden yayalar ve araçlar geçerken çöküveriyor. Bu kadar ciddi bir olaydan bahsediyoruz. Periyodik bakım, periyodik kontrol'ün önemini kavramak için böyle kazalar yaşamak zorunda mıyız? Bu köprünün kontrolünün yapılıp yapılmadığını, bununla ilgilenmesi gereken kurumun ne işe yaradığı konusu hala belirsiz. Biliyorsunuz, 15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği köprü çökmesiyle ilgili savcılık soruşturması üç yıl sonra tamamlandı. Haklarında soruşturma izni verilmeyen görevliler için işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildi. Böylelikle maalesef köprü faciası aynı zamanda bir hukuk faciasına dönüştü.

İktidarın soruşturma izni vermemesi bugünkü durumu yarattı. Hukuksal sürece müdahale edilmeseydi şimdiye dek adalet yerini bulmuş olacaktı. Facianın gerçek sorumlusu olan kişi ya da kurumlar ortaya çıkarılamadı ancak vicdani olarak bu konudan kurtulamazlar.

Bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ederken bunu önlemenin yolunun gerekli tedbirlerin alınmasından ve iktidar tarafından hukuksal sürece müdahale edilmediği gerçek bir adaletten geçtiğini hatırlatmak istiyor, geride kalanlara sabırlar diliyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.“