Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Çanakkale’de, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez bir bütün olarak dedelerimiz vücutlarını birbirlerine siper etmişler. Şu an o dedelerin torunları yazık ki acımasızca birbirine kurşun sıkıyor, tuzak kuruyor, mermi atıyor, asıl sorgulanması gereken budur" dedi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ”

Kamalak, partisinin Alaplı İlçe Başkanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Saadet Partisi olarak bu zamana kadar ne dedilerse zamanın kendilerini haklı çıkardığını söyledi. "Çözüm süreci"yle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bizzat görüştüğünü anlatan Kamalak “Çözüm süreci için biz yolun sonunun hazin olacağını söylemiştik. 'Kan mı istiyorsunuz' dediler. 'Hayır ama yol yol değildir' dedik. Saadet Partisi olarak büyük endişe içinde olduğumuzu, sürecin sonunun ya ülkeyi bölünmeye götüreceğini ya da daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getireceğini belirttik. Keşke biz yanılmış olsaydık" diye konuştu.

 

YARALI ASKERİ EVİNDE ZİYARET ETTİ

Parti binasının açılışının ardından Karadeniz Ereğli’ye giden Kamalak, Şırnak'ta askeri birliğe uzun namlulu silah ve roketatarla saldıran teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavisinin ardından baba evine getirilen Uzman Çavuş Sercan Sezer’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu.

 

CİZRE’DE CUMA NAMAZINA GİDEMEYENLER SORULDU

Kamalak, burada bir gazetecinin "Cizre'deki sokağa çıkma yasağına" ilişkin sorusu üzerine "Nereden bakarsak bakalım hazin bir tablo. Ülkenin bugünkü durumu oradaki kardeşlerimizin cuma namazına gitmesine müsaade etmiyorsa, bu namazı kılmak isteyen vakit namazını kılar. Sokağa çıkma yasağı var, sıkıntılı bir durum tabi ki. Niye bu duruma düştük asıl sorgulanması gereken konu budur" ifadesini kullandı. 

 

“DEDELERİMİZ VÜCUTLARINI SİPER ETTİLER”

"Çanakkale’de, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez bir bütün olarak dedelerimiz vücutlarını birbirlerine siper etmişler. Şu an o dedelerin torunları yazık ki acımasızca birbirine kurşun sıkıyor, tuzak kuruyor, mermi atıyor, asıl sorgulanması gereken budur" diyen Kamalak şöyle devam etti: " Neden bu duruma düştük? Bunda tabii ki yanlış politikalar sadece bugüne mahsus değil, yanlış politikaların büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.  En büyük yanlış da eğitim politikasından kaynaklanıyor. Şöyle diyelim, bu 'terörist' diye isimlendirdiğimiz gençlerin belki dışarıdan getirilenleri de var ama hemen tamamı bu ülkenin çocuğu. En basitinden 'Apo', dışarıdan ithal edilmedi gökten de inmedi, yerden de bitmedi. Bu aziz milletimizin paraları ile kıt imkanlarıyla yaptırdığı okullarda yetişti. Maaşını sizlerin hepimizin ödediği öğretmenlerimiz tarafından yetiştirildi. Okuduğu kitaplar, yine sizlerin bizlerin, aziz milletimizin, işçimizin memurumuzun ve emeklimizin verdiği vergilerle o öğretmenlerin maaşları ödendi. Burada bir yanlışlık var, bunları düzeltmemiz lazım."

 

İTTİFAK İDDİALARI

Kamalak, "7 Haziran seçimlerine ittifak ile girdiniz yeni bir seçim var, bu seçime de aynı ittifakla mı gireceksiniz?" sorusunu ise “Şu an itibariyle hiçbir ittifak yok. Görüşmelerimiz, teklifler, şu bu var ama ortada ciddi bir ittifak söz konusu değil. Yarınların da ne getireceğini açıkça Allah bilir. Biz şunu diyoruz, ‘başkasının himmetine bağlıysa zaferden ümidi kes.’ Siyaset dediğin şey uzun soluklu bir maratondur, nefesi yeten hedefe doğru ulaşabilir. Allah ayağımızı kaydırmasın” ifadesini kullandı. 

 

(Haber: Cem Sürmeneli-Mustafa Kemal Bektaş)