Kısa adı  KGD olan Karaelmas Gazeteciler Derneği AKP Zonguldak İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğinde yaşanan partili iki siyasetçinin tartışması ile ilgili yaptığı açıklamada olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yönelik bazı partililerin fiili engelleme çabalarını kınadığını bildirirken şöyle dedi:

 

 “Zonguldak eski Milletvekili Özcan Ulupınar ile AK Partili Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş arasında yaşanan tartışmayı ve arbedeyi görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yönelik kaba ve fiili engelleme çabaları gösterilmiştir.

 

Gerek Sayın Özcan Ulupınar, gerekse Sayın Satılmış Gebeş, deneyimli siyasetçilerdir. Ve elbette partililerin yanı sıra şehit ailelerinden bir çok kesime kadar yüzlerce davetlinin bu iftar yemeğine katıldığını bilmektedirler. Basın mensupları da bu iftar yemeğine davet edilmiştir.

 

Sayın Ulupınar ile Sayın Gebeş’in her ne sebeple olursa olsun aralarında yaşanan tartışmanın haber değeri bulunmaktadır. Her iki siyasetçi de, yüzlerce davetli ve onlarca basın mensubunun olduğu bir ortamda tartıştıklarının bilincindedirler.

 

Basın mensupları aynı partili iki siyasetçinin böyle bir ortamda aralarında yaşanan tartışmayı görüntüleme ve kamuoyuyla paylaşma hakkı ve özgürlüğü de bulunmaktadır. Nitekim gazeteciler yaşanan tartışmayı görüntülemişler ve kamuoyuyla paylaşmışlardır. Ancak bu görevlerini yaparken yine partili oldukları anlaşılan bazı kişilerin kaba ve fiili müdahaleleriyle karşılaşmışlardır.

 

Elbette yaşanan tartışma kadar, gazetecilerin bu tartışmaya görüntüleme çabalarını engellemeye çalışmak da kabul edilebilir değildir.

Bazı partililerin görüntü almak isteyen basın mensuplarının engellenmesine yönelik çabalara tepki göstermesi bizi özgürlük adına sevindirirken bazılarının ise kaba kuvvete varan engelleme çalışmaları bizleri üzmüştür.

Özel olarak davet edilen bir ortamda gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırı kabul edilemez.

Basın mensuplarına yönelik bu davranışı kınıyor, böylesi olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.”