Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Köktürk, 5 Haziran 2014 tarihinde yaşanan sel felaketinde çöken Devrek ilçesindeki Kozludere Köprüsü’nün neden yapılmadığıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a soru önergesi verdi.

“Vatandaşının selde çöken köprüsünü yapamayan devlet, kaçak saraylarla ‘büyük devlet’ olabilir mi?” diye soran Milletvekili Köktürk’ün soru önergesi şöyle:

“Yerel gazetede, ‘5 Haziran 2014 tarihinde yaşanan sel felaketinde çöken Kozludere Köprüsü’nün yapılmaması o bölgede yaşayan köylülerimizin ulaşım koşullarını etkilemektedir. Sel felaketinde yıkılan Devrek ile Komşular, Çolakpehlivan, Bakırcılar, Oğuzhan ve Yazıcıoğlu Köylerinin bağlantısını sağlayan grup yolu üzerindeki Kozludere Köprüsü’nün aradan geçen 8 aydır yapılmamasına köylüler ve muhtarlar tepki göstermektedirler. Söz konusu 5 köy ulaşımını Çaydeğirmeni beldesindeki Bük Köprüsü üzerinden 26 kilometrelik yolu kat ederek yapıyorlar. Oysa Kozludere Köprüsü’nün yapımı halinde bu köylerin ulaşımı 6 ila 10 kilometre mesafe olacaktır. Yerel yöneticilerin köprünün ihalesinin yapıldığını ve yapımına başlanacak söylemleri karşısında şu ana köprü kadar hiçbir çalışma başlatılmadığını, taşımalı eğitim kapsamında bu köylerden Devrek’e taşınan öğrenci servisleri de Çaydeğirmeni belde yolunu kullandıkları anlaşılmaktadır. Yine; köy muhtarları, köprünün yapımına başlanılması yönünde girişimlerde bulunduklarını ancak şuana kadar hiçbir sonuç alamadıklarını, dile getirmektedirler…’ deniliyor. Buna göre; Devrek Kozludere Köprüsü’nün ihalesi yapılmış mıdır? Yapıldıysa, 9 ayda 5 köyün köprüsünün yapılamasının nedeni nedir? Kozludere Köprüsü ne zaman yapılarak hizmete açılacaktır? Vatandaşının selde çöken köprüsünü yapamayan devlet, devlet hazinesinin akıtıldığı kaçak saraylarla ‘büyük devlet’ olabilir mi?”

 

(Haber Merkezi)