Demokratik Sol Parti  Zonguldak Belediye Başkan Adayı Sercan Günarslan yazılı açıklamasında “Mustafa Kemal ATATÜRK gibi dahi bir lideri tarihe armağan eden Çanakkale Zaferinin üzerinden 99 yıl geçti. Türk ulusu tarih boyunca bağımsız ve özgür yaşamış; bu uğurda gerektiğinde kanını dökmekte, canını vermekte tereddüt etmemiştir. Çanakkale de kazanılan zafer Türk ulusunun bağımsızlığına olan düşkünlüğünü tüm dünyaya gösterirken, ulusal kurtuluş savaşına da kaynaklık etmiştir” dedi.

 

Günarslan açıklamasına şöyle devam etti:

 

Dönemin en büyük deniz donanmasını oluşturan düşman kuvvetleri savaş gemileriyle Çanakkale boğazına girmeye çalıştılar. 3 Kasım 1914 ve 18 mart 1915 tarihleri arasında yaşanan çetin savaşın ardından, amaçlarına ulaşamayınca bu kez karadan saldırdılar. Kara savaşı ise Gelibolu yarımadasında 25 Nisan 1915 ve 8-9 ocak 1916 tarihleri arasında yapıldı. Anafartalar grup komutanı Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN  “Ben size taarruz değil, ölmeyi emrediyorum.” Sözleri Çanakkale de yazılan destanın önemli satırlarını oluşturmuştur. 250 bin şehit verildi ve dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri kazanıldı. Düşman kayıplarıyla birlikte 500 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi.

 

Çanakkale zaferinin ardından, Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN düşman askerlerin ailelerine, “Gözyaşlarınızı silin, evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler, onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra bizim evlatlarımız olmuşlardır.” Mesajı en güzel barış mesajlarından biri olmuştur.

Bu tarihi günde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak büyük onur kazanmış aziz şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti, başta büyük kurtarıcısı olmak üzere, yurtsever, kendisini ulusuna ve ülkesine adamış kahraman atalarımızın bizlere mirasıdır. Ancak, günümüzde ulusal birliğimiz ve ülke bütünlüğümüze yönelik tehdit ve tehlikeler büyük boyutlara ulaşmıştır. Ne yazık ki, içeride ve dışarıda ulusal çıkarları korumakta yetersizlik gösteren, Cumhuriyetin temel ilkelerini yozlaştırma çabası içine giren, Ekonomiyi, Tarımı, Eğitimi, Sağlığı vb. bir çok önemli konuyu ve stratejik kurumların kontrolünü yabancılara bırakan A.K.P iktidarı tam bir gaflet ve dalalet içindedir.

 

Ama umutsuzluk yok, Demokratik Sol var, Türk halkı kararını vermiştir, 30 Mart sabahı daha mutlu bir Türkiye için, Halkımız ülkeyi AKP karanlığından, saltanatından kurtarmak için büyük bir adım atacaktır.

 

Buna rağmen, herkes bilmelidir ki 99 yıl önce tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten bu ulus, Bu günde Atatürkçü, İnançlı, Özverili, Bilgili ve Yurtsever Gençleri ve Kadınları ile bölücülere, gericilere asla geçit vermeyecektir.