Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilciliği’ni ziyaret etti. Gülay, olağan genel kurullarının ardından Türk Büro-Sen Şube Başkanlığı’na seçilen Kadir Bacıoğlu, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanlığı’nı seçilen Arzu Kara, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı’na seçilen Şahin Ören, Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanlığı’na seçilen Halil Korkmaz ve Türk Haber-Sen Şube Başkanlığı’na seçilen Necmettin Bebek’i kutladı.
Ziyarete, Gülay’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve çok sayıda partili katıldı. 
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Zonguldak’ın belediye başkanının Gürkan Gülay olmasını istediklerini ve Gülay’ın Zonguldak’ı satmaya değil, hizmet etmeye geldiğine inandıklarını ifade etti.  
Ziyarette ilk konuşmayı yapan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, şunları söyledi: 
AYAN: “YEREL SEÇİMLER; 
HEM ÜLKEMİZ, HEM DE ZONGULDAK’IMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”
“Büyük bir olgunluk ve sükunet içerisinde kongrelerinizi tamamladınız. Bizler de 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi gerek teşkilatlarımızla, gerek belediye başkan adayımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Zonguldak’ımızdan aldığımız enerji ve sinerjiye bakıldığında Milliyetçi Hareket Partisi, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde zaferini göğüsleyecek gibi görünüyor. Siyasette her laf her yerde söylenmiyor. Türkiye Kamu-Sen camiası da büyük bir kuruluş... Bütçe görüşmelerinde mecliste yaşanan hadiseler ve bugün ülkemizi yönetmekte olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ülkemizi getirmiş olduğu süreç tam anlamıyla bir uçurumdur. Dolayısıyla bunlar bizi endişeye sürüklemektedir. Ama biz Türk milliyetçileri olarak, her kademede gerek vatandaşımıza, gerek milli değerlerimize sahip çıkacak olan insanlarız. Dolayısıyla 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler hem ülkemiz için, hem de Zonguldak’ımız için büyük bir şanstır. 2014’te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve onun arkasından gelecek milletvekilliği seçimlerinde hem öncüsü, hem habercisi olacaktır. Biz de bu bilinç içerisinde yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir şekilde siyasi programımızdan, tüzüğümüzden taviz vermeden Zonguldak’ımızı kucaklama yolunda devam ediyoruz. Belediye başkan adayımız bütün gücünü, azmini, kararlılığını ortaya koymaktadır. Bizleri de memnun etmektedir. Sizlerin de nasıl bir Zonguldak istediğinizi de öğrenmek için bir vesileyle sizleri ziyarete geldik.” 
BACIOĞLU: “GÜLAY, SATMAYA DEĞİL, HİZMET ETMEYE GELDİ”
Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve Zonguldak’ın belediye başkanının Gürkan Gülay olmasını istediklerini belirten Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, “Ülke gündemi çok hızlı değişiyor ve çok hızlı gelişiyor. Ülkemiz üzerinde çok ilginç hesaplar var. Ama biz diyoruz ki; Türkiye Kamu-Sen, her zaman için ülkesinin milli birlik ve beraberliğinden yana tavrını koyacak ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunmak için elinden geleni yapacaktır. Bunu yapacak güçte olan büyük bir kuruluştur. Zonguldak’ta yerel seçimler hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Biz adayların seçim vaatlerini birebir inceliyoruz. Bunların içinde Milliyetçi Hareket Partisi, Gürkan Gülay adayımızın bazı vaatleri var ki gerçekten bizlerde bu vaatlerin arkasındayız. Özellikle Gürkan Bey başkan olursa, bunların takipçisi olacaktır. Su fiyatlarına yapacak oldukları yüzde 50 indirim tüm Zonguldaklılar tarafından teveccüh görmüştür. ‘Kent müzesi’ yıllardır Türkiye Kamu-Sen tarafından dile getirilmiş ve Zonguldak’ta görmek istediği bir hizmettir. Fevkani Köprüsü ve Dere ıslah çalışmaları yıllardır beklediğimiz ve yapılmasını istediğimiz, birçok belediye başkanı tarafından vaat edilen ama henüz sonuçlanmayan bir çalışmadır. Ama biz inanıyoruz ki Gürkan Gülay ve ekibi bu vaatlerin sonuna kadar arkasında duracak ve yapacaklardır. Zonguldak’ı satmaya değil hizmet etmeye geldiklerine inanıyoruz. O yüzden kendilerine başarılar diliyorum. Çıkmış oldukları yolda Yüce Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Biz kendilerini belediye başkanı olarak görmek isteriz” dedi. 
GÜLAY: “BİR METREKARE YERİ NE SATARIM, NE DE SATTIRIRIM”
Kamu çalışanlarının Zonguldak’tan gitmek istediklerini ama 5 yıl içerisinde Zonguldak’ı yaşanabilir bir kent haline getireceklerine söz veren Gürkan Gülay ise, “30 Mart’taki seçimleri alarak Zonguldak’taki sıkıntıları çözeceğiz. Yapabileceklerimizi seçim beyannamelerine yazdık. Gördüğüm en büyük sıkıntılardan biri kamu çalışanlarının Zonguldak’ı terk etme isteğidir. Zonguldak’ı sevmelerine rağmen Zonguldak’ta hiçbir sosyal ortamın olmamasından kaynaklı gitme içerisindedir. Ben bütün kamu çalışanlarından rica ediyorum; bizlere 5 sene bir şans tanısınlar. 
Zonguldak’ın diğer kentler gibi yaşanabilir bir kent olacağına söz veriyorum. Bizim projelerimizin arasında uçuk kaçık projeler yok. Biz bu projeleri 3 bin vatandaşımızın fikirlerini alarak, ince eleyip sık dokuyarak seçim beyannamemize yazdık. Biz Zonguldaklıya gökteki yıldızları vaat etmiyoruz. 5 yıl sonra seçim beyannamemizdekiler yerine gelmiş mi gelmemiş mi hesabını sorsunlar. Şuna da inanın Zonguldak’ın bir metre kare yerini ne satarım ne de sattırırım. Kamusal alanları da birkaç kişinin değil, Zonguldaklının hizmetine açacağıma söz veriyorum” diye konuştu.