Ülkenin CHP’ye ihtiyacı olduğunu belirten CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli ilçesi ile Kandilli, Gülüç, Ormanlı Beldelerinde hedeflerinin seçimleri kazanmak olduğunu söyledi. Kartal, “Ereğli’de, Zonguldak’ta ve ülke de CHP’yi birinci parti yapmak hepimizin yurtseverlik görevidir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Kdz.Ereğli İlçe Örgütü tarafından Şinasi Bey Restaurant’ta kokteyl düzenlendi. CHP Ereğli İlçe Başkanlığının yeni ve eski yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partinin kuruluş sürecine ilişkin bilgiler verdi.

 

“FRANSIZLAR GALATA’DA YÜRÜYÜŞ YAPIYOR”

Kartal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 9 Eylül, partimiz 9 Eylül 1923’te kurulmuş. 9 Eylül’ü nasıl anlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu nedenle tarihin tozlu sayfalarına dalıyorum. Elime bir fotoğraf geçiyor. 1919 tarihli, Yunan işgal kuvvetleri törenle İzmir’e çıkıyor. Sonra başka fotoğraflar. Fransız askerleri Galata’da zafer yürüyüşü yapıyor. Yine 1920 tarihli iki fotoğraf. İngiliz askerleri Galata köprüsü üzerinde geçit resmi yapıyor. Yine Süngü  takmış İngiliz birlikleri bando eşliğinde Tünel meydanından Beyoğlu’na doğru ilerliyor. Sonra başka başka sararmış, solmuş fotoğraflar. Yanmış, yıkılmış, harabeye dönmüş Anadolu Kasabaları, şehirleri. Kederleri, acıları, yoksullukları yüzlerine vurmuş insanlar, kadınlar, yaşlılar, çocuklar. Fotoğraflara yansıyan o kara günler sadece sararmış kağıt parçalarında değil, o günlere bizzat şahit olmuş insanlarımız hayatta. O kara günlerden bugünlere. 90 koskoca yıl. O büyük yokluklar, büyük yoksulluklar, büyük yorgunluklar, büyük fedakarlıklar içinde 90 yıl.

 

“BU TARİH BİZİM TARİHİMİZ”

Hatalarıyla, sevaplarıyla, eksiğiyle fazlasıyla acılarıyla sevinçleriyle yaşanan tarih. Bu tarih bizim tarihimizdir. Bu tarihi genç kuşaklara, gelecek nesillere aktarmak hepimizin en başta gelen görevlerinden biri olmalı. Çünkü tarihini bilmeyen, tarihsel belleğini  yitiren toplumlar geleceklerini sağlıklı bir şekilde kuramaz. Ve bu şanlı tarihin temel taşlarından birinin, öznesinin CHP olması bizleri daha da gururlandırıyor. Büyük Önder Atatürk “ Benim İki Büyük Eserim Var; Biri CHP’si Diğeri Türkiye Cumhuriyeti” diyor.  Bu iki esere de, mirasa da sahip çıkmak zorundayız. Türkiye bugün gerek bölgemizde, gerek dünyada belli bir güce, saygınlığa ulaştıysa bunu Atatürk’e ve onun iki eserinin sağlam temellerine borçludur.  Yoksa bugün Türkiye Ortadoğu’ da ki, İslam Coğrafyasın da ki ülkeler gibi çağdaş dünya değerlerinden uzak, toplumsal, siyasal, sosyal gelişme tarihlerinin karanlık labirentlerinde yollarını ve geleceklerini kaybetmiş, ülkeler kategorisinde sonbahar yaprakları gibi savrulurdu. Bu tarihsel gerçekliğin değerini çok iyi bilmemiz ve ona sahip çıkmamız boynumuzun borcu olmalıdır. Her yurtseverin, her Atatürkçünün en temel görevlerinden birisi budur. Öğleyin Anıt önünde de söyledim. AKP’nin ve ülkeyi yönetenlerin Cumhuriyetin 90 yıllık kazanımlarını, çağdaş, uygarlık değerlerini koruma diye bir dertleri yok.

 

“HER FIRSATTA YARARLANIYORLAR”

11 yıldır bu değerleri çürütmek, yıpratmak, yok etmek için her fırsattan yararlanıyorlar. Türkiye 90 yılda oluşturduğu saygınlığı ve güvenilir ülke konumunu kaybetmektedir. AKP ‘nin ülkemizi sürüklediği bu karanlık, bu kötü gidişe son verilmelidir.  Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimler ve ardından yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler büyük öneme sahiptir. Denilebilir ki Mart 2014  seçimleri Türkiye’nin kader seçimlerinden biri olacaktır. Bu seçimlerde hiçbir CHP’linin hiçbir CHP’liye, hiçbir Atatürkçünün hiçbir Atatürkçüye, hiçbir yurtseverin hiçbir yurtsevere küsme, gücenme lüksü yoktur. Bu onurlu mücadelede bizimle birlikte olmayı seçmiş, partimize, gücümüze güç katmayı seçmiş tüm vatandaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Hepimizin hepimize ihtiyacı vardır. Ülkemizin bize ihtiyacı vardır. CHP’ye ihtiyacı vardır. Kdz.Ereğli’de hedefimiz bellidir. Kdz.Ereğli’de, Kandillide, Gülüç’ te, Ormanlı’ da seçimleri kazanmak, partimizi daha da güçlendirerek, Kdz.Ereğli’de Zonguldak’ta ve Ülke de CHP’yi birinci parti yapmak hepimizin yurtseverlik görevidir. Biz inanıyoruz ki bu kutsal görev için elele omuz omuza verdiğimizde hiçbir güç bizi alt edemez. Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 90 ıncı kuruluş yıldönümünde, bu büyük günde sizlerle birlikte olmaktan, bu büyük günü sizlerle paylaşmaktan mutluluk ve onur duyuyorum.  Bu büyük günde başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, partimize ve ülkemize katkı vermiş, bugün aramızda olmayan parti emektarlarını, şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum, hepinizi saygı ile selamlıyorum”