Ereğli Düzceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce “21. Geleneksel Düzce ve Düzcelileri Sevenler Gecesi’nde Karadeniz Ereğli’de yaşayan Düzcelilerin yanı sıra, Düzce siyasetinin önemli isimleri de bir araya geldi. Yönder Site Kulüp’te düzenlenen gecede konuşma yapan Ereğli Düzceliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Maksut Ay, gecenin düzenlenmesinde kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

 

“DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ”

Kendilerinin bir bütün olarak, bir mozaik gibi birbiri içine kaynaşmış parçalar olduklarını belirten Ay şöyle konuştu: “Bizler birbirimizden kopamayız, birbirimizi unutamayız. Acı günümüzde, mutlu günümüzde hep bir arada olduk ve olmaya devam edeceğiz. Düzenlenen etkinliklerimizin de amacı budur. Geriden gelen nesillerin kültür zenginliğimizi unutmaması içindir. Dernekler, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır, birlikteliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarmayı amaçlarlar. Dernekçilik gerçekten meşakkatli bir iştir. Kurmak kolaydır ama yaşatmak büyük özveri ister. Ve yaşamlarını da maddi ve manevi desteklerle sağlarlar.

 

“YETERKİ İNSAN ODAKLI KULLANILSIN”

Kuruluş amacımız Düzceliler ve Ereğli’ye hizmet etmek olan bu derneğin yaşaması ve yaşatılması günümüz şartlarında daha da önemli hale gelmiştir. Hemşerilerimizin birbirine ve dolayısıyla derneğine sahip çıkması, derneği yaşatmak için daha fazla özveride bulunarak kendi üzerine düşenleri yerine getirmesi gerekmektedir. Şu unutulmamalıdır. Sivil toplum kuruluşları bir bütün oldukları sürece toplum içerisinde etkileyici belirleyici ve yönlendirici bir özelliğe sahiptirler. Yeter ki insan odaklı olarak kullanılsın. Bunu da bu akşam bizler bir kez daha göstermiş olduk. Aramızda değerli siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkan adayları ve aday adayları bulunmaktadır. Kendileri yoğun bir çalışma temposunda olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Hepimizin dileği bu hizmet yarışında Ereğli ve Ereğli halkının kazanmasıdır. Tüm adaylarımıza başarılar diler, her şeyin gönüllerince olmasını dileriz.

 

TARAFTAR DERNEKLERİNE PLAKET VERİLDİ

Etkinlikte ilçede faaliyet gösteren taraftar derneklerine Düzceliler Derneği’nce plaket takdim edildi. Düzceliler Derneği Onursal Başkanı Bağımsız Meclis Üyesi Necat Bakan, Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği ikinci başkanı Tuncay Karaaslan’a ödülünü takdim etti. Fenerbahçe Taraftarları Derneği’nin ödülünü Dernek onursal başkanlarından eski futbolcu Erhan İlhan tarafından verildi. Galatasaray Taraftarları Derneği başkanı Özgür Barış, plaketini eski futbolculardan Antrenör Murat Üçpınar’dan aldı. Gecede Fenerbahçe taraftarı olan engelli Mevlüt Dilaver’e taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin forması armağan edildi. Gecede folklor gösterileri, yerel sanatçılar ve sürpriz sanatçılar eşliğinde gece yarısına dek eğlenildi.

 

GECEYE DÜZCE VE EREĞLİ SİYASETİNDEN YOĞUN İLGİ

Öte yandan, geceye Düzce ve Ereğli’den çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum kuruluşunun ilgi göstermesi de dikkat çekti. Geceye Düzce’den katılanlar arasında, Eski Düzce Belediye Başkanı ve 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı Selçuk Sönmez ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Düzce Merkez İlçe Başkanı Durmuş Aslan, AK Parti Düzce İl Başkanlığı Basın Danışmanı Ümit Çetin, Düzce Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden Faruk Darıyerli ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Geceye Ereğli’den ise AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır; CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur,  AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Hüseyin Uysal ve Yusuf Kalay, DSP Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan ve bazı siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Geceye Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Türk Metal Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, Ereğli’den çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Ereğli’de yaşayan Düzce kökenli vatandaşlar da katıldı.