Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak eski Milletvekili, CHP ve DSP Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in vefatının 7’nci yıldönümü nedeniyle parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Furat, Ecevit'in ülkeye yaptığı hizmetleri Türk ulusunun, her zaman saygıyla anımsayacağını ifade ederek, “Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve çağdaşlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur” dedi.

Furat, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer, oluşturulan anı köşesindeki Ecevit’in fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bırakıp, mumlar yakarak Ecevit’i andılar.

Bülent Ecevit'i, vefatının 7’nci yıldönümünde rahmet ve özlemle andıklarını belirten Furat, şunları söyledi:

“Türkiye siyasetinde özel bir yeri olan, eski Başbakanlarımızdan, DSP'nin kurucu Genel Başkanı Sayın Bülent Ecevit’i vefatının 7’nci yılında saygıyla anıyoruz. Anadolu halkının ‘Karaoğlan’ diyerek bağrına bastığı Sayın Bülent Ecevit, cumhuriyet değerlerine sımsıkı bağlı, milli duruşu sadeliği ve dürüstlüğü demokratik uzlaşma siyasetine katkıları nedeniyle her zaman esin kaynağı olmuştur. Devlet kademelerindeki Başbakanlık ve diğer görevlerinde laik cumhuriyetin korunması, Atatürk ilkelerinin özümsenmesi, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve çağdaşlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Uluslararası alanda, Türkiye'nin ve Türk halkının çıkarlarının korunması için, önemli kararların altına imza atan Ecevit, bu kararlarıyla ulusumuzun gönlünde saygın yer edinmiştir. Türk ulusu, Bülent Ecevit'in ülkemize yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacaktır. Emeğin korunması, sosyal devletin geliştirilmesi ve sosyal hakların korunması için verdiği mücadele ile her zaman örnek olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3’üncü Genel Başkanı, Başbakanımız, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit'i vefatının 7’nci yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz.”