CHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Songül Malkoç, Devrek Belediyesi başkan adayını halkın belirleyeceğini belirterek, “Biz samimiyetle davamıza katkı koymak adına, inandığımız, göç vermeyen, sahipsiz olmayan Devrek hayaline ulaşmak için bir yola çıktık” dedi.
Malkoç, “Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere, her kademede yürüttüğüm çalışmalar, kazandığım deneyim ve birikimlerimi Devrek halkımızın hizmetine sunmak ve 126 yıllık Devrek Belediyesi’ne bir ilki yaşatmak ilk kadın belediye başkanı olmak için çıktığımız yolda halkımızın gösterdiği destek bizi son derece mutlu etmektedir” diye konuştu.
Malkoç, şunları söyledi:
“Siyaset, onurlu bir toplum hizmetidir ve bizim siyasetimizde siyasette almak yoktur. Alınan ve kazanılan tek şey halkın takdiri ve saygısıdır. Aldığımız terbiye, sahip olduğumuz manevi değerler ve değer yargılarımız da bize insana hizmeti emretmektedir. İnsanların önemli olan davalarındaki mevkileri makamları değil, samimiyetleridir. Biz samimiyetle davamıza katkı koymak adına, inandığımız göç vermeyen sahipsiz olmayan Devrek hayaline ulaşmak için bir yola çıktık. Doğup büyüdüğümüz siyasetten ticarete her türlü yatırımımızı yaptığımız Devrek’imizden ve değerli halkımızdan başka sığınacak limanımızda yoktur. CHP Devrek Belediyesi başkan adayını da değerli halkımız belirleyecektir. Son günlerde kamuoyunda oluşturulan adayın belirlendiğine dair dedikodular gerçeği yansıtmamaktadır. Genel Merkezimiz önümüzdeki günlerde yapacağı anketle halkımıza kime istediğini sorarak nihai kararını verecektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadın adayları yürekten desteklediğini hepimiz biliyoruz. 
Bu yüzden de yerel seçimde alacağımız görevin ardından cesaret, akıl ve sevgi dolu yönetim anlayışımız da partimizin iktidar yürüyüşüne katkı vereceğiz. Halkımız bize inandı güvendi. Biz de onlara güveniyor ve biliyoruz ki, Devrek halkı kendi için en doğru kararı verecektir. 
Sorun yumağı içinde adeta sahipsiz bırakılan ilçemizin sorunlarını ekibimizle beraber halkımızın verdiği destekle çözeceğimize inanıyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum.”