Kdz. Ereğli Belediye Meclisi son ‘Kasım Ayı’ toplantısını yaptı ve gündemindeki maddelerin tümünü görüştü. Daha önce, 5-6-7 ve 10 Kasım tarihlerinde toplanan Belediye Meclisi, Kasım toplantısının en sonuncusunu 11 Kasım 2014 Salı günü gerçekleştirdi.

Mecliste, 2015 tahmini bütçesi 104 milyon gelir, 113,3 milyon TL gider olarak oybirliği ile kabul edildi. AKP’li Eyüp Karaarslan ile CHP’li Adil Ateş’in yurt dışında bulunmalarını mazeret olarak bildirerek katılmadıkları toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal yaptı.

 

TOPLANTIDAN BAŞLIKLAR :

 

-Gündemin birinci maddesindeki Karayollarının Kdz. Ereğli Alaplı yolu haritasının plana işlenmesi teklifi İmar Komisyonuna sevk edildi.

 

-Kent meydanı yapılmak üzere 10 bin 600 metre kare alan hazırlanıyor.

 

-Potbaşı’nda kültür ve kongre merkezi yapılması için 22 bin metre kare alanın oluşturulması çalışmasına başlanıyor.

 

-İtfaiye hizmet alanları oluşturulacak.

 

-Kentsel dönüşümde Kdz. Ereğli Lisesi’nin yanındaki Kandilli Lojmanları gündemde. Muhalefet “Neden Elmapete ve Kışla yok?” diye sordu. Hüseyin Uysal, bu soruyu doğru buldu ve çalışmaların çok yönlü yürütüldüğünü açıklarken, Kavaklık’ı da ilave etti.

 

-Mevcut pazaryerinin aynı alanda yeniden projelendirilmesine gidilecek.

 

-Belen Yenimahalle Mezarlığı’nın parça parça yapılacağını Uysal açıkladı.

 

-Kırmacı’ya halk plajı projesi performans raporunda yer aldı.

 

-Performans raporundaki 12 bin metre küp beton ile parke ve bordür hizmetlerinin karşılığı olarak konulan ödeneğin fazlalığına dikkat çekilince, fen işlerinin çok dinamik bir müdürlük olduğu ve ödeneklerin  her zaman olduğu gibi transferlerinin yapılabileceği açıklandı.

 

-Kent meydanı olarak yapılacak alanda, Hazine’den alınacak (kaymakamlık ve adliye binaları) alanların işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu ve bu alanda 10 metre derinliğe inilerek iki katlı kapalı otopark yapılacağı belirtildi.

 

-Liman mendireğinin 3 metre genişletilip 10 metre uzatılmasının hedeflendiği raporda yer aldı.

 

-Gündemdeki maddelerin yoğunluğu nedeniyle 1 saat 17dk kesintisiz devam eden toplantıya 10 dk ara verildi.

 

-2015 yılı tahmini bütçe 104 milyon TL gelir, 113,3 Milyon TL gider olarak teklif edildi. 

 

-104 milyon TL’lik gelirler de ilk sırayı 22 milyon TL vergi, 27 milyon TL teşebbüs ve mülkiyet geliri bütçenin yarısını oluşturdu.

 

-113,3 milyon TL giderlerde ise, 59 milyon mal ve hizmet, 21 milyon TL de personel giderleri ilk sırada yer aldı.

 

-Meclise sevk edilen gündemdeki tüm maddeler, AKP ve CHP’li üyelerin tam katılımıyla oybirliği ile kabul edildi.

 

-Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, meclis  üyelerine teşekkür etti ve “hayırlı olsun” dedi.

 

DİKKAT ! Performans raporunda hizmetler bölümünde, Türkçe "spor alanı" cümlesi yerine İngilizce-Türkçe "Fitnes Alanı" sözünün kullanılmasını dikkat çekti. Bilindiği gibi daha önce belediye tarafından spor alanlarına "Fitnes alanı" yazılınca, bu arabesk durum kamuoyunda garip ve tuhaf karşılanmıştı.