CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç seçimi kazanan meclis üyesi adaylarının mazbata alma törenine katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Devrek Belediye Başkan adayı olan Songül Malkoç, “Seçim sonucunda Devrek halkı bize güven verdi, sadece o koltuğa oturamadık. 6450 oy ile bu seçimi Devrek halkı kazandı. Ve buradan özellikle söylüyorum kadınlarımız, gençlerimiz ve Devrek halkı bu seçimi kazandı onların başarısıyla biz bu noktayı yakaladık.  Yüz yüzün üzerinde bir oy  artışı rakamı ile  Devrek belediyesini kaybettik” dedi. 

 

MECLİS ÜYELERİ MAZABATALARINI ALDILAR

CHP’den Devrek Belediye meclis üyeliğine seçilen;  Mehmet Yağcı, İsmail Külah, Fatih Kıycı, Mustafa Esen, Bayram Çınar ve Faik Mekik  ile  il genel meclis üyesi  seçilen  Mustafa Uzundal  ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldılar. CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç beraberinde ilçe Başkanı Yaşar Bükrü ve kalabalık bir partili gurubun eşliğinde Devrek Adliyesine gelen meclis üyeleri ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldılar. Meclis üyelerini ilk kutlayan kişi ise CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç oldu.  Mazbata alım töreninin ardından Malkoç ve İlçe  Başkanı Bükrü birer açıklama yaparak Genel Başkanları Kılıçdaroğluna yapılan hain saldırıyı şiddetle kınayıp mazbatalarını alan meclis üyelerine yapacakları görevde  başarılar dilediler.

 

BAŞARI KADINLARIMIZIN GENÇLERİMİZİN VE HALKIMIZINDIR

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek bir açıklama da bulunan Songül Malkoç, “CHP’yi temsilen belediye meclisine girmeye hak kazanan altı meclis üyemiz bugün mazbatalarını aldılar.  Hepsine hayırlı uğurlu olsun diyorum, Allah utandırmasın. Bizler bu yola ben ve arkadaşlarım sevgi dürüstlük ve hizmet yoluyla başladık. Ben eminim ki bu seçilen altı arkadaşımızda bu sevgi dürüstlük ve hizmet yolundan ayrılmayacaklarına inanıyorum ve onlara güveniyorum. Seçim sonucunda Devrek halkı bize güven verdi, sadece o koltuğa oturamadık. 6450 oy ile bu seçimi Devrek halkı kazandı ve buradan özellikle söylüyorum kadınlarımız, gençlerimiz ve Devrek halkı kazandı onların başarısıyla bu noktayı yakaladık.  Yüzün üzerinde bir oy rakamı ile Devrek belediyesini kaybettik ama ben Mustafa Semerci abime de başarılar diliyorum, iyi çalışmasını diliyorum. Ben meydanlarda her türlü yolsuzluğu, her türlü sorunu anlattım ve bundan sonra Devrek Belediyesinin daha düzgün çalışacağına inanıyorum.  Altıya yedi ile kontenjanla 9- 6 ile bir meclis oluştu. Bu meclis yapısı ve belediye meclis üyelerimiz sayesinde Devrek belediyesinin daha düzgün çalışmasını sağlayacaklardır.  Bende 6450 kişinin arkasında duracağımın buradan sözünü veriyorum. Devrek halkına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

MALKOÇ, DEVREK HALKININ VERDİĞİ BİR OYA BİLE SAHİP ÇIKACAĞIM

 “Onurumuzla Devrek halkının sayesinde seçimlerde 6450 oy aldık” diyen Malkoç,”   Fakat Devrek’te 59 tane sandıkta 43 tutanakta yoğun bir şekilde usulsüzlük var.  İlçeye başvurduk, ilçe inceleme yaptı, fakat gerekli olarak zarf eksikliği, oy pusulalarının fazlalılığı ile ilgili bir yanıt bize vermedi. Biz adalete hukuka saygılıyız. Sonra il’e başvurduk.  İl bunu reddetti. Bugün itibariyle Zonguldak’a gidiyorum. Yüksek seçim kuruluna müracaat edeceğim.  Bu nereye gidecekse gerekirse Anayasa Mahkemesine gideceğiz. Genel merkezimiz bu konuda bizim arkamızda 270 oy ile seçimi kaybettik. Hakkımız arayacağız. Devrek halkının verdiği bir oyuna bile sonuna kadar sahip çıkacağımızı bilmelerini istiyorum. Tüm halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

(Haber Merkezi)