Ön seçimin parti tabanında bayram havası oluşturduğunu belirten CHP Zonguldak Milletvekili aday adaylarından Adil Ateş, üyeler tarafından belirlenen listeyi değerlendirdi.

 

ATEŞ: Ereğli ve Alaplı şuan için listede yok genel merkezin kontenjan adayını Ereğli’den yana kullanacağına inanıyorum. Ereğli en büyük ilçe, Ereğli’nin gücü yadsınamaz. Ereğli’de bin 850, Alaplı’da da 300’e yakın bir oy potansiyeli vardı, her iki oyların toplamı bize ikinci hatta birinci sırayı getirme şansı var iken maalesef bu olmadı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılan ön seçimde bin 322 delegenin oyunu alan ancak sıralamaya giremeyen Adil Ateş, düzenlediği basın toplantısında süreci değerlendirdi.

 

PARTİ TABANINDA COŞKU

Kimsenin değil Ereğli ve Alaplı’nın adamı olduğunu vurgulayan Ateş, milletvekili adaylık sıralamasının eğilim yoklaması ile belirlenmesinin parti tabanında büyük bir coşku ile karşılandığını belirterek, “Tüm partilerde bir bayram havası, seçime bir hazırlık yaptı. Seçime en hazır parti Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

 

EREĞLİ’DE İKİNCİ ALAPLI’DA BİRİNCİ

Ön eğilim yoklaması alan parti büyüklerine teşekkür eden Ateş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ereğli’de ikinci Alaplı’da da birinci, il genelinde de yedinci olduk. Kendi adıma değerlendirdiğimde aslında yeni başlayan biri olarak büyük bir başarı olarak görüyorum. Aktif siyasi geçmişim 2 yıla dayanmakta. 15-16 Yıldır da partinin üyesiyim. Eğilim yoklamasının bana kattığı çok şeyler var. Seçim çalışmalarında ilçe, belde ve köylerdeki üyelerimiz ile tanışma fırsatı yakaladım. Kendi açımdan son derece sevinçliyim.

 

“HİÇ KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ”

Eğilim yoklaması sırasında bir çok iddia ortaya atıldı, herkes herkesin birilerinin adamı olduğu, birilerinin desteği ile ortaya çıktığı iddia edildi ama sonuçlar gösterdi ki biz hiç kimsenin adamı değiliz, biz Ereğli ve Alaplı’nın adamıyız. Hiç kimse ile en baştan yaptığımız görüşmede de Ereğli adayları olarak tüm ittifaklara kapalı olacağımızı söyledik, kapalı da kaldık. Ereğli ve Alaplı’nın gücüne güvenerek yola çıktık.

 

“HESAPLARIMIZ ASLINDA TUTUYORDU”

Aslında hesaplamamız tutuyordu, Ereğli’de bin 850, Alaplı’da da 300’e yakın bir oy potansiyeli vardı, her iki oyların toplamı bize ikinci hatta birinci sırayı getirme şansı var iken maalesef bu olmadı. İnşallah bir dahaki seçime değerlendirirler. Bana destek veren vermeyen tüm partililerimize teşekkür etmek istiyorum. Başarılı bir süreçti, tekrar söylemek gerekirse kimsenin değil Ereğli ve Alaplı’nın menfaatleri için çalıştık. Gelecek dönemlerde de partimizin bize vereceği her türlü göreve de hazır olduğumuzu, partimiz için çalışmaya devam edeceğimizi tekrar beyan ediyoruz.

 

“YA HAZIRLIKSIZ İDİK YA DA DİĞER ADAYLAR ÇOK ÇALIŞTI”

Ya biz çok hazırlıksız idik ya da diğer adaylarımız çok iyi çalıştılar. Biraz da özeleştiri yapmak gerekiyor. Önümüzde çok az bir süre vardı, 15-20 günlük bir süreçte çalışma fırsatı yakaladık. Ereğli’de tartışılan kontenjan ve ön eğilim yoklaması tartışmaları vardı. Tek bir oy bile alsak sandığa gidip sandıktan çıkmak istedik. Biz hesaplarımızı doğru yapmıştık ama hesaplarımız tutmadı. Diğer adaylar biraz daha iyi çalıştılar biz de biraz eksik çalıştık ya da kendimizi yeterince ifade edemedik sanırım. Daha iyi çalışacağız, kendimizi daha iyi ifade edeceğiz. 

 

“ALAPLI EVLADINA SAHİP ÇIKTI”

Ereğli ve Alaplı şuan için listede yok genel merkezin kontenjan adayını Ereğli’den yana kullanacağına inanıyorum. Ereğli en büyük ilçe, Ereğli’nin gücü yadsınamaz. Buradan Alaplı’ya da çok çok teşekkür ediyorum. Alaplı gerçekten de evladına sahip çıktı. Biz Alaplılıyız ama Ereğli’de yıllardır oturuyoruz, Ereğli’de ekmek yedik. Arada hiçbir ayrım görmedik”

 

İlçe merkezinde bulunan Mado’da gerçekleştirilen toplantının ardından Ateş, gazeteciler ile sabah kahvaltısında sohbet toplantısına devam etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)