*Gerçek şudur: Bu tür transferlerin amacı partiyi makas değiştirerek sağa kaydırmak ve kurucu ideolojisinden uzaklaştırmak, başka yöne dönüştürmektir!

*Partinin Genel Başkanı "sol sağ kavramları geçmişte kaldı. Günümüzde bir anlamı yok" diyerek konuyu açıklığa kavuşturmuştur.

CHP’nin eski  Grup Başkanvekillerinden Kemal Anadol, partideki son gelişmelerin eksen kayması tartışmasının başlattığına dikkat çeken açıklamasında, “Partinin Genel Başkanının "sol sağ kavramları geçmişte kaldı. Günümüzde bir anlamı yok" diyerek konuyu açıklığa kavuşturmuştur.” Değerlendirmesinde bulundu.

Anadol, “CHP bir sınıf partisi değil kitle partisidir. Ama Cumhuriyeti kuran, Kemalist ideolojiyi oluşturan ve uygulayan, programına her dönem titizlikle sahip çıkan bir partidir. Durum böyle olunca onun amorf bir yapıya dönüşmesi, oy veya başka beklentilerle doğal reflekslerini  yitirmesi kendi varlığına ters düşen bir durumdur.” Dedi.

CHP ye şimdiye kadar sağ kulvarda  politika yapan kişilerin katıldığını da belirten Anadol bunun normal olduğunu ancak bazı koşullarının da olması gerektiğini kaydedip sözlerine şöyle devam etti:

“Birincisi katılan kişinin ideolojik, programatik, kısaca dünya görüşü olarak CHP'ne entegre olması, bunu söz ve eylemleriyle kanıtlamasıdır. Şimdiye kadar böyle olmuştu.

Ama 2010 yönetim değişikliğinden sonra tersine tanık olduk. Gelenler fikirlerinden ödün vermediklerini bazen zımni bazen açık olarak ifade ettiler. Örneğin Ermeni cemaatinden bir kadın yurttaşımız İstanbul Şişli bölgesinden aday gösterildiğinde "Ermeni soykırımının yüzüncü yılında benim CHP" den aday gösterilmem anlamlıdır" diyebilmiş ve onu listeye koyan irade susarak söylediklerini onaylanmıştır.

İŞTE kırılma böyle başlıyor. İsim verip örnekleri tartışmak istemiyorum. Bu şekilde önce Mv. sonra PM ÜYESİ yapılan bir başka kadın akademisyen, içeri girer girmez hayatı boyunca yaptığı gibi önce altı okun tartışmaya açılmasını istemiştir. Bol miktarda olan benzer örnekleri sıralamak zor değil. İşte o zaman istisnai olan dışarıdan transfer hem de  ideolojimize  ters düşen biçimde ana uygulama olmuştur.

Bunun doğal sonucu da EKSEN KAYMASI tartışılmaya başlamıştır.

Transferlerin bir kısmı dürüst kişiler olabilir. Ama bu kişilerin yaşamları boyunca savaşım verdikleri CHP'ye  ve ideolojisine uyum sağlama iradelerini net olarak açıklamaları gerekir. Somut olarak siyasal İslamcı  düşünceyi bırakıp Cumhuriyetin kurucu iradesine sahip çıktıklarını beyan etmeleri gerekir. Bence partiye sağdan oy getirmeleri mümkün olmasa bile, partinin bu beklenti ile hareket etmesi yanlıştır.

Gerçek şudur: Bu tür transferlerin amacı partiyi makas değiştirerek sağa kaydırmak ve kurucu ideolojisinden uzaklaştırmak, başka yöne dönüştürmektir!

Olaylara kişiler açıdan değil ideolojik savrulmak açısından bakmak gerekir. Partinin Genel Başkanının "sol sağ kavramları geçmişte kaldı. Günümüzde bir anlamı yok" diyerek konuyu açıklığa kavuşturmuştur.

DEMOKRASİLERDE ittifaklar ve koalisyonlar olağandır. Ancak her ortak kendi kimliğini korur. Biz uyum sağlamak için onlara benzemek istersek kimliğimiz ortadan kalkar.

CHP ülkemizin en fazla nitelikli kadro partisidir. TV ekranlarına çıkacak ekonomist, diplomat, sosyolog bol miktarda vardır. Ama onlara yazılı olmayan ambargo koyarsanız bu tür absürt tartışmalar içinde boğulur kalırız.”