Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, belediye sınırlarına yeni katılan yerleşim yerlerini ziyaret ediyor. Yerleşim yerlerinin bir kısmı belediye sınırları içine dahil olan Mekekler Köyü’nü ziyaret eden ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Adayı Songül Malkoç, “Ben kırsaldaki seçmenlerimizden AKP’den daha fazla oy alarak Devrek’in ilk kadın belediye başkanı olacağım” dedi.
CHP Adayı Songül Malkoç, beraberinde İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve kalabalık bir grup ile birlikte Mekekler Köyü’ne giderek, burada belediye seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerle buluştu.
Dedeoğlu ve İpçioğlu’nu da ziyaret ettiğini belirten Malkoç, şunları söyledi:

“Nasip olursa, inşallah Devrek’te bir kadın belediye başkanı göreceksiniz. Mekekler’de 160 seçmen artık belediye seçimlerinde oy kullanacak, yani bizim seçmenimiz sayılıyor. Tabii bu köyde böyle bir ayrım yapmakta bizim gibi insanlar içinde mümkün değildir. Geride kalan 101 seçmenimizde bizim vatandaşımızdır. Sonuçta belediyenin hizmetlerinden bir şekilde onları da elimizden geldiğince yararlandıracağız. Artık sizler resmi olarak belediye sınırları içinde olduğunuz için belediye seçimlerinde oy kullanacaksınız. Ülkemizde yaşanan gelişmeleri şehre en yakın köy ve aydın insanlar olarak bunların bilincindesiniz. Sizin taleplerinizi biliyorum. Ben belediye başkanı olursam, hiç kimsenin yol, kanalizasyon ve su sorunu kalmayacak. Ve özellikle bunu da kırsaldan başlayarak yapacağım. Dedeoğlu’nda ve İpçioğlu’ndaydım, orada da söyledim. Bizim partimiz CHP, yani halkın partisi, 90 yıllık bir parti. Herkes, ‘AKP kırsaldan, CHP şehirliden oy alır’ der. Aslında bunun tam tersi olması lazım. Sosyal devlet anlayışı CHP’de vardır. Yani CHP halkın partisidir. Ben bu anlamda da gerçekten samimi konuşuyorum; kırsal şehre bağlandıkça ben mutlu oluyorum. Yani birçok insan kaçar, ‘CHP’ye oy vermezler’ diye… Ben inanıyorum ki; benim şahsımı, karakterimi bilenler, bugüne kadar 25 yıl Devrek’te nasıl çalıştığımı, dürüst çalıştığımı bilenler, kırsalda benim AKP’den daha çok oy alacağımı biliyorlar. Ben de buna ve size inanıyorum. Hem partime layık olmaya çalışacağım, hem de sosyal demokrasiyi ve sosyal devlet anlayışını, sosyal belediyeciliği sizlere sunacağım. Dolayısıyla kanalizasyon sorununuz asla olmayacak, eksiklikleri hemen tamamlayacağız. Su sorunu bir depo ile buraya rahatlıkla verilebilecek. Yollarınızı da tamlayacağım. Sizin layık olacağınız şekilde Devrek’i yöneteceğim. Çağdaş bir şehir nasıl yönetiliyorsa, insana nasıl değer verilip saygılı olunuyorsa, siz de o şekilde yönetileceksiniz. Artı park ve bahçe işlerine çok önem veren bir belediye başkanı olacağım. Kendim de mühendisim ve teknik olarak bu işleri biliyorum. Köyünüzde, şehirde olan hizmetleri de bizimle göreceksiniz. Eğer ki bu dediklerimi yapmazsam, özellikle hanımlara söylüyorum, beni hemen bulacaksınız.”
Malkoç, “Buradaki hastane muhtemelen Ağustos’ta aşağıdaki binasına taşınacak. Buradaki yere ne yapılacağını inanın başhekim bile bilmiyor. Ben buradaki hastane yerinin sizlerin yarına olacak bir yer olması için uğraşacağım” dedi.