AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu beraberinde AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe yöneticilerinin ile çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünün ziyaretinin ardından Çaturoğlu ve beraberindeki kalabalık Kızılay Kdz.Ereğli Şube Başkanlığına geçti. Dernek Başkanı Yusuf Oktay’dan yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Çaturoğlu, Kızılay’ın gerek ülke gerekse dünya açısından son derece önem teşkil ettiğini söyledi.

 

“CİDDİ DESTEĞİMİZ OLDU”

Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu ülkede siyasi istikrarın devam etmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında Kızılay’ın sadece ülkede değil dünyada çalışmaları ile örnek olduğunu ifade etti. Kızılay’a maddi manevi katkı sağlayan herkese teşekkür eden Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Kızılay’ımıza, yardım eden, maddi manevi destek veren tüm yurttaşlarımıza selamlarımızı saygılarımızı iletiyoruz. Bizler halkın içerisinden gelen yerel yönetim, siyasi teşkilat tecrübesi olan bir kardeşiniz olarak Kızılay ile çok iyi ilişkiler geliştirdik.

 

“KAN REKORUNU KIRDIK”

Kan bağış kampanyaları yaptık, onların yaptıkları kampanyalara destekler verdik hatta otobüste 1 günde alınan kan rekorunu kırdık. Çok bulutlu bir hava olmasına rağmen yoğun katılım oldu, Çarşamba günü yapılmıştı, bizzat bunu biz üstlenmiştik. Gelene gidene el ense çekmek suretiyle rica etme noktasında katkı sağladık. Kızılay bizim çok önemli bir kurumumuz. Şuanda dışarıdaki itibarını en üst noktaya taşıyan kurumlarımızdan bir tanesi.

 

“FONKSİYONU ÇOK BÜYÜK”

Bugün sadece ülkemizdeki kan kampanyaları ile hatırlanıyor Kızılay ama fonksiyonu çok büyük, afetlerde, yokluklarda, kıtlıklarda, savaşlarda Kızılay en önde gidiyor. Geçmişte Türkiye, Lüksemburg’un kapısında 1 milyon dolar almak isteyen bir konumda iken bugün Kızılay’ın da içerisinde bulunduğu bir organizasyon ile 30 tane ülkede savaş, felaket, yoksulluk, kıtlık mağduru insanlara yardım götürüyor. Nereden nereye gelmişiz. Deprem, afet, savaşlarda Kızılay hep orada, Kızılay’a müteşekkiriz. Elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz, taleplerinizi aldık. Yardımcı olmaya da hazırız. Kızılay gibi kurumlara da ihtiyacımız var”

 

OKTAY BİLGİ VERDİ

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da Kızılay’ın önemli misyonunu başarı ile yürüttüğünü, her bireyin her an kana ihtiyaç duyabileceğini hatırlatarak, “Üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kızılay’a kan bağışlarında Ereğli’nin yeri bambaşka olduğunu biliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şube Başkanı Yusuf Oktay da dernek tarafından yürütülen, yürütülmesi hedeflenen projelere ilişkin bilgiler verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)