Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyo-nu'nda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili yasa teklifinin 3’üncü maddesi kabul edildi. Teklifin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor. 
CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ise, ayağa kalkarak, "Ben hiç konuşmadım, şimdi konuşmak istiyorum. Bugüne kadar olanların hesabını kim verecek? Şu anda zindanda bir sürü insan işkence içinde. Benim 4 yıl 4 ayımın hesabını kim verecek?" dedi
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise şöyle konuştu: 
"Sayın Bakan bütün yetkileri kendinde topluyor. Ben şuna üzülüyorum, 52 maddelik tasarı gelmiş, bu kadar geniş yetkilerle donatılıyor Adalet Bakanı. Yargı, Adalet Bakanlığı'nın arka bahçesine dönüştürülüyor ve bu aynı zamanda sadece yargının bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmakla kalmıyor, rejim değişikliği de yaratıyor. Ben teklif sahibi arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum, niye 52 maddelik bu tasarıyı hazırladınız, 3 maddelik bir tasarı hazırlasaydınız? Bir; Türkiye'nin yönetim şekli cumhuriyet değil, meşruti krallıktır. İki; yasama, yürütme, yargı yetkisi monarka, yani padişaha, krala verilmiştir. Üç; adalet işleri kral adına veziriazam Bekir Bozdağ tarafından yürütülür... Yapacaksanız darbeyi bu şekilde yapsaydınız."