** Afyonkarahisar da gerçekleştirilen AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısında İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan Kdz. Ereğli Hükümet konağının yapımı için  Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan,  çalışmaların ilk meyvesini verdiğini bildirdi.  

Kdz. Ereğli’ye Yeni Hükümet Konağı  kazandırılması için yoğun çaba sarfeden  Milletvekili  Ercan Candan Bakanlık talimatıyla 2014 yılı Etüd Proje Ödeneğinden 100.000,00 TL. nin Kdz. Ereğli Yeni Hükümet Konağı’nın etüd proje işlemlerinin yapılması için Zonguldak İl Özel İdaresi’nin hesabına aktarıldığını müjdeledi.  Etüd-Proje işlemlerinin tamamlanmasının ardından hemen ihalesi gerçekleştirilecek olan Yeni Hükümet Konağının yapımına 2015 yılında başlanacak. 

Konuyla ilgili görüşlerini ifade eden Ercan Candan şöyle dedi:

"İlçemizin  en büyük ihtiyaçlarından biri olan Yeni  Hükümet Konağı'nın yapılması ile Ereğli’miz hem kendine yakışır bir Hükümet Konağına sahip olacak hem mekân hem de çalışma koşulları olarak daha konforlu bir ortamda hizmet alacaktır. Aynı zamanda yeni bina ilçemizin görünümüne de katkı sağlayacaktır.’’