CHP Zonguldak  Kontenjan Milletvekili aday adayı  Songül Malkoç, ”Kendi içinden iki il çıkaran ve her geçen gün daha da küçülen buna rağmen hala daha bölgeselciliğin hortlatılmaya çalışıldığı Zonguldak’ımızı  Alaplı’dan Kilimli’ye; Kozlu’dan Hacımusa’ya  kadar bütünüyle temsil edip; bir kardeşiniz olarak, doğduğum ve doyduğum bu şehre, hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum, şeref duyduğum bu şehrin insanlarına hizmet borcumu ödeyebilmek için aday adayı oldum” dedi.

Malkoç, Zonguldak’ın AKP iktidarından arzu edilen hizmetleri alamadığını belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“2002 yılından bugüne Türkiye’yi çoğunluk hükümeti olarak yöneten AKP döneminde ,Cumhuriyet rejimine saldırılar artmış, varlığını yaşatmaya yemin ettiğimiz Büyük Türk Milleti ayrıştırılmıştır. Devletin temel taşlarının yerinden söküldüğü, iyi ve kötünün ayırt edilemeyecek kadar birbirine karıştığı, cinayet sebebi sayılacak ihmallerinin kader olarak adlandırıldığı günleri hep beraber yaşamaktayız. Bölgemiz, Zonguldak’ımız maalesef arzu edilen hizmetleri bu hükümet döneminde alamamıştır. Dolayısı ile ileri değil geri gitmiştir. Göç alan değil göç veren illerin başında gelmektedir. Emeğin başkenti adeta emekliler başkenti durumuna düşmüştür. 

 

‘TÜRKİYE’Yİ BU DAR BOĞAZDAN CHP İKTİDARI KURTARACAKTIR’

Artık 12 yılda Türkiye'yi bu olumsuz tabloyla buluşturan iktidar partisine karşı tüm yurtseverlerin birlikte mücadele etmesi gerekmektedir. Bu mücadelenin arenası 2015 Genel seçimleridir. Türk Milletini bu dar boğazdan çıkaracak tek kurtuluş yolu vardır 0da Cumhuriyet  Halk Partisi iktidarıdır. Türkiye’nin yeniden Kuva-i Milliye ruhuna ihtiyacı vardır. Bu ruh Cumhuriyet Halk Partisinin her ferdinde fazlasıyla mevcuttur. Bu gücü harekete geçirecek yegane güç de  Cumhuriyet Halk Partisi ve onun kadrolarındadır.

 

“ZONGULDAK’IN YÜREĞİNDEKİ  SES OLMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM”

Bende bu köklerden, bu örgütlü güçten aldığım cesaret ve temel insanlık değerlerimizden aldığım kararlılıkla yüreğinizde ki ses olmak için, inandığımız değerlerin savunucusu olmak için, TBMM çatısı altında size ve bize yakışır o onurlu mücadeleyi vermek için 7 Haziran da yapılacak genel seçimler için aday adayı oldum. Kendi içinden iki il çıkaran ve her geçen gün daha da küçülen buna rağmen hala daha bölgeselciliğin  hortlatılmaya çalışıldığı Zonguldak’ımızı  Alaplı’dan Kilimli’ye; Kozlu’dan Hacımusa’ya  kadar bütünüyle temsil edip; bir kardeşiniz olarak, doğduğum ve doyduğum bu şehre, hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum, şeref duyduğum bu şehrin insanlarına hizmet borcumu ödeyebilmek için aday adayı oldum.

Sevgili hemşerilerim mutlu olmanın iki yolu vardır; Ya ihtiyaçları azaltacaksınız, ya da imkanları çoğaltacaksınız. AKP; İnsanımızı edilgen kılarak, sadakaya muhtaç hale bırakarak ihtiyaçlarını azaltıp, o ihtiyaçları gidermek yoluyla onları mutlu etmeye çalışıyor. BİZLERİN HEDEFİ İSE  CHP’nin sosyal devlet anlayışının çatısı altında TÜM HEMŞERİLERİMİZİN KARNI TOK, BAŞI DİK , YARINLARA UMUTLA BAKAN BİREYLER  OLABİLMESİDİR.  BUNUN İÇİN  GÖREVE TALİBİM. Onlara hizmetimi vermek istiyorum. Ben Özgecanların ölmeyeceği, adaletin yargının ve yasaların susmayacağı, kadınların eşit değerde olduğu bir Türkiye’nin zeminini kurmak için mücadele etmek için aday olmak istiyorum. Dev çınar CHP'nin üyesi olarak  bizlere düşen görev; Şanlı CHP tarihinin tarihimizden aldığımız güçle Cumhuriyet devrimini ve kazanımlarını daha da ilerilere taşımaktır. Bunu da ancak ve ancak çok çalışarak yapabiliriz.

 

“GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ”

Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisinin sade bir üyesi, bir neferi  olarak  partimin hemen hemen her kademesinde ülkeme, Zonguldak’ıma ve partime hizmet etmeye gayret ettim. Milletvekili aday adayı oldum, belediye başkanı adayı oldum hepsinde tek bir hedefim vardı; Oda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan olarak görmek idi.

Bugünde Yerel seçimlerde Devrek'te belediye başkanı adayı olarak oylarımızı  yüzde yüz oranında artırarak yaşadığımız oy patlamasını  milletvekili seçimlerinde  tüm Zonguldak'ta yaşamak ve  Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar yürüyüşüne katkı vermek istiyorum.  Türkiye'de nefreti örgütleyenlere karşı sevgiyi örgütlemeye adayım. Bu uğurda gelin gücümüzü, aklımızı, vicdanımızı ortaya koyarak var gücümüzle çalışalım; tek nefes olarak Haziran’da sandıktan zaferle çıkalım.”