Kdz.Ereğli’de 6 yıldır görev yaptıklarını, yetkililerin ve halk arasında köprü görevi kurmayı hedeflediklerini belirten TEMA Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak destek istedi.

Kdz.Ereğli TEMA İlçe Temsilcisi Nilgün Durak, 2005 yılından bu yana Kdz.Ereğli’de ağırlıklı olarak eğitim ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, bu çalışmalarda soruna dikkat çekerek çözümüne yönelik gerek yetkilileri gerekse halkı harekete geçirerek sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olmak olduğuna vurgu yaptı. Çalışmalar hakkında bilgiler de aktaran ve TEMA’ya destek isteyen Durak konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
TEMA Kdz.Ereğli Temsilciliği olarak 2005 yılından bu yana İlçemizde ağırlıklı olarak eğitim ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürmekteyiz. "Gönüllü" anlayışı ile süren çalışmalarımızda en önemli unsur; katılımdır. Biz Gönüllüler, görevlerin üstü çalışmalarımızı  konumuz her ne ise karşılıksız, özel zamanlarımızdan isteyerek fedakarlık yapan ancak herkesin  etkilenebileceğinden daha fazla etkileneceğimizi düşünmeden sorunlarla yetkililer arasında köprüyüz. Çalışmalarımızda esas olan sorunu çözmek değil, soruna dikkat çekerek çözümüne yönelik gerek yetkilileri gerekse halkı harekete geçirerek sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olmaktır. Bizlere bakış açısının böyle olmasına önemle dikkatinizi çekerek son dönemdeki "Küresel Isınma-Sebep, Sonuç ve Önlemleri", "Erozyon" ve "Enerji Kullanımı" eğitimleri, sahil bandımızda çay bahçelerindeki çevre çalışmaları ile "Ağaçlandırma" ve "Okul Öncesi Şenliğinde İlçemiz Orman İşletme Müdürlüğümüz Şefi Cihan Bekmezci'nin katkıları ile yaklaşık 200 fıstık çamı tüplü fidan dağıtımı etkinliklerimizi paylaşmak istedik.
Sezon ya da okul dönemi gibi kesintiler olmaksızın 6 yıldır devam eden çalışmalarımıza herkesin çeşitli katkıları olabileceğini ve sizlerle daha güçlü olacağımızı düşünerek herkesi çalışmalarımıza katkıya davet ediyoruz.