Kdz.Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi'nde yaklaşık 7 aydır maaşlarını alamadıklarını belirten M.Ç. ve F.G., inşaatı devam eden ana okul binasının çatısına çıktı.

 

Polise 2 kişinin intihara teşebbüs etmek istediği yönünde ihbar yapılmasının ardından polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile ambulans hazır bekletildi.

 

Maaşlarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirten inşaatta kalfa olarak çalıştığı öğrenilen iki kişiye daha sonra 2 işçi daha katıldı. Kaymakam İbrahim Çay ve müteahhit firma sahibinin gelmemesi durumunda kendilerini aşağıya atacağını belirten kişileri ikna etmek için Ereğli Devlet Hastanesinde görevli psikiyatri doktorları getirildi. Uzun süren uğraşların ardından ikna edilemeyen 4 kişi yaklaşık 2 saate yakın eylemlerini sürdürdü.

 

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen de olay yerine gelerek mağduriyetlerin giderilmesi yönünde görüş beyan etti. 

 

İlçe Emniyet Müdürü Özgen, "Konuşarak sorunlarını çözeceğiz inmenizi istiyoruz" sözleri ile konuşurken Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ise mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli girişimlerin başlatılacağını belirtti. İşçilerde yetkililerden söz aldıktan sonra aşağıya indi. Vali Yardımcısı Aylanç, Kaymakam Çay ve Emniyet Müdürü Özgen bir süre şantiyede işçiler ile görüştü.