Milli İttifak 1. Sıra millet vekili adayı Yusuf Çetin Çayırlı Köyünde pazaryeri ve esnaf ziyaretinde bulundu. Tek tek bütün vatandaşlarla tokalaşan Çetin emekliye en çok zammı rahmetli Erbakan Hocanın verdiğini, yine geleceklerini ve yine vereceklerini söyledi. Bütün partilerin denendiğini hiçbir başbakan için halkın Allah Razı olsun demediğini ama Erbakan Hocaya Allah Razı olsun denildiğini bunun da nedeninin halkı düşünen politikalar olduğunu söyledi. Yusuf Çetin’e halkın ilgisi büyüktü. Gezide SP İlçe Başkanı Gökhan Göktaş, BBP İlçe Bakanı Nizamettin Halıcığoğlu ile iki partinin teşkilat mensupları kalabalık bir gurup halinde katıldı. Aha sonra Gökçelere giden aday burada da esnafla bir araya geldi.

Daha sonra Kandilliye geçen Yusuf Çetin ve ekibine, Milli ittifak  4. Sıra adayı Abdullah Günaydın’la SP Alaplı İlçe Başkanı Ramazan Sarıkaya da katıldı. Beraber önce pazaryerini, daha sonra esnaf gezisi yapan adaylara ilgi yoğundu. Ekonomik sıkıntılar vatandaş tarafından sürekli dile getirildi ve ortak kanı çarenin Milli İttifak olduğuydu. Adaylar Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundular. Çok sıcak geçen ziyaret sonrasında Mustafa Aydın misafirlerini kapıya kadar uğurlayıp tek tek yolcu etti.

Dur durak bilmeyen ve hızına yetişilemeyen Yusuf Çetin ile Abdullah Günaydın ve beraberindekiler TTK Armutçuk Müessesesine gittiler. Burada bütün işçilerle tek tek tokalaşan Çetin, kendisinin TTK Eğitim Dairesinde Uzman olarak çalıştığını ve yeni emekli olduğunu, kurumun ve işçilerin sorunlarını çok iyi bildiğini ve çözüm yollarını da bildiği söyledi. Zaten işçilerin çok iyi tanıyıp sevdiği Yusuf Çetin’e ilgi çok büyüktü. Yaptığı konuşmalar coşkuyla karşılandı.

Çetin burada yaptığı konuşmada “Rahmetli Erbakan döneminde işçiye yüzde 110 artı eşel mobil zam verildiğini, eşel mobil sistemini sendikacılara Erbakan Hocanın öğrettiğini ve bu modelle o yıl her ay yüzde 5 civarı zam aldıklarını şimdi ise yılda yüzde 5 zam verilmediğini” söyledi.

Konuşmasına “TTKnın yıllık 1.3 milyon ton, özel ocakların da 500-600 bin ton civarı kömür üretildiğini, Türkiye’nin ihtiyacının 24 milyon ton olduğunu kalan 22 milyon tonun Sibirya ve Güney Afrika’dan alındığını” belirterek devam eden ÇETİN “7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu, tercihler doğru yapılmazsa, işçinin bu hali bile arar hale geleceğini” belirtti. “AKP 1.sıra adayı ile konuştuğunu kendisine “Sayın savcım siz savcıyken olması gereken şekilde devletin koruması altındaydınız ne siyaseti bilirsiniz, nede halkın problemlerine vakıfsınız dediğini, sayın Özbakır’ın da cevaben “Ben abilik yapacağım” dediğini belirtti. Çetin cevaben “Eyvah arkadaş biz 13 yıldır bir abiden (Köksal TOPTAN)zor kurtulduk bir abi daha mı başımıza geliyor”  dediğini iletti. Daha sonra da MHP adayı “”Zeki Çakan için de “Ben kendisini çok iyi tanıdım kendisi 1990 işçi yürüyüşünde işçilerin önüne Mengen’de doserleri koyan kişi değil mi? Bakanlığı döneminde de Türkiye de TTK kapatılsın, Afrika ve Sibirya’dan kömür alınsın diye imza atan kişi değil mi?” dedi. Daha sonra TTK Müessese Müdürü ile muavini Ali Uncu’yu ziyaret eden adaylar bu arada da kurumun yapısı, sorunları ve çözüm yollarını konuştular.  Daha sonra ocaktan çıkan işçilere bir konuşma yapan çetin bu arada da işçilerden büyük ilgi gördü.

TTK ziyaretinden hemen sonra Armutçuk Sendikasını ziyarete giden ÇETİN ve ekibi sendika temsilcisi Ali Eşitmez ve yönetimi ile işçi ve sendikal sorunları konuştular. Burada da rahmetli Erbakan’ın sendikaya ve işçiye verdiği önem en önemli gündem maddesi idi. Sıcak geçen görüşmenin ardından Yusuf Çetin Zonguldak’a, Abdullah Günaydın da Alaplı ya programlara iştirak etmek üzere ayrıldılar.