Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, ülkemizde yaşanan terör olaylarında  şehit düşen asker, polis ve sivil vatandaşları rahmetle andığını ve  yakınlarına baş sağlığı dilediğini bildirdiği açıklamasında  “Veznecilerdeki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Gökhan Topcu ve Kadir Cihan Karagözlünün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cenaze namazı sonrası ve cenaze namazında provoke edenleri şiddetle kınıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ayağının dibine mafya vari bir şekilde mermi bırakıldığını dikkat çeken  Hüseyin Tosun açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu yapılanlar aslında ülke tarihinde görmeye alışık olmadığımız saldırılardır. Şehitlerimize son görevin yapıldığı ibadet mekânlarında bu saygısızlığın, değil İslamda hiçbir dinde yeri yoktur ve olamazda. Hem Müslüman geçineceksin hem de bir vatan evladını şehitlik mertebesine uğurladığımız bir törende Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanına kurşunlu eylem yapacaksın; bunun ahlakla, insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun provokatörlerle protesto adı altında darp edilmeye çalışılmıştır. Bir mermi ile Cumhuriyet Halk Partisini korkutamayacaklardır. Bizler insanlık için devrime inanmış ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün ‘’Geldikleri Gibi Giderler’’ sözünün canımız, malımız pahasına yerde koymamış Çanakkale savaşında metre kareye 6 bin mermi atmış bir neslin devamıyız. Bize atacakları şu bir mermi ile bizi ne korkutup yolumuzdan alıkoyar nede devrim ve laik Türkiye Cumhuriyetine olan inancımızdan vazgeçirebilirler.”