Devrek’te CHP’den belediye başkan aday adaylığını açıklayan Songül Malkoç ile belediye meclis üyeliği aday adaylığını düşünen; CHP eski kadın kolları başkanı Meral Müfettişoğlu, yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden ilçe kadın kolları bakanı Emine Kara ve yönetim kurulu üyesi Fatih Kıycı aday adaylığı başvuru formlarını partiye teslim ettiler.

CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü aday adaylığı başvurusunda bulunan Malkoç, Müfettişoğlu, Kara ve Kıycı’nın başvurularını kabul edip kendilerine partilerine Devrek halkına adak adaylıkların hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Adaylık başvurunda konuşan ilçe Başkanı Yaşar Bükrü, “Partimize aday adaylığı başvuruları yoğun bir şekilde devam ediyor.  Belediye Başkan aday adaylığı için Songül Malkoç, Belediye meclis üyelikleri için  Emine Kara, Meral Müfettişoğlu ve Fatih Kıycı başvurularını yapmak için bugün partimize geldiler. Partimize aday adaylığı,için yoğun bir başvuru bulunmaktadır.  Buradan CHP’den  aday adayı olmak isteyen herkese şu duyuruyu da yapmak istiyorum aday adaylığı başvuruları 2 Ağustos tarihine kadar devam edecektir.  Yerel seçimlerde belediyeyi kazanmaya talibiz ve belediyeyi alacağımızda cani gönülden inanıyorum.  Değerli aday adayı arkadaşlarımızla da bunu başaracağız” dedi.

Belediye başkan aday adayı Songül Malkoç ise şöyle konuştu:

“ Değerli başkanımı ve değerli ilçe örgütüm.  Bende 2011 yılında milletvekili aday adayı oldum.  O süreçte sırlamaya giremedik.  Yine de partinin bir neferi olarak partim için sonuna kadar çalıştım.  Şimdi Belediye başkanlığı için iki tane aday adayı var.  Şeref başkanım ve ben adayım.  Fakat bu demokrasinin bir gereğidir ve ne kadar fazla aday olursa bizim partimiz daha da güçlenecektir.  Hangimiz aday olursak olalım  Şeref başkanımla yine el ele kol kola seçim için çalışmaya devam edeceğiz.  Hangimiz aday olursak arkasında duracağımıza buradan söz veriyorum.  Bugün burada ayrıca çok güzel bir şeye de imza attık.   Partimizin iktidarının tohumlarını buradan ekmeye başladık. Kadın kolları eski başkanımız  10 yıldır partimize hizmet eden Meral Müfettişoğlu, yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden kadın kolları başkanı  Emine Kara ikisi de belediye meclisine aday oldular.  Aynı şekilde yıllarca gençlik kollarında ve yönetim kurulunda çalışan Fatih Kıycı arkadaşımızda meclis üyeliğine aday oldu.  Bu tablonun mutluluğunu onurunu ve gururunu yaşıyorum.  Bizler CHP’nin tüzüğü ve ilkeleri doğrultusunda eşit hak ve özgürlüklere ve demokrasiye inanan bir parti olarak her zaman partimizin arkasında duracağımıza söz veriyorum.  Yine buna ilave olarak hak ve hukuktan yana olacağımızı kul hakkı yemeyeceğimizi  herkese eşit mesafe olacağımızı ve yerel iktidar da burada belediyeyi alacağımızı ve tekrar CHP2nin bayrağını belediyeye tekrar taşıyacağımıza buradan söz veriyorum.  Hepimize hayırlı uğurlu olsun memleketimize hayırlı olsun.  Önce ilçemize sonra memleketimize CHP’nin iktidarının temellerini atmamız herkese hayırlı uğurlu olsun. Bu duygularla herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. “

Belediye meclis üyeliklerine aday adayı olan Meral Müfettişoğlu, Emine Kara ise bir bayan belediye başkan aday adayı olarak Songül Malkoç ile gurur duyduklarını ve belediyeyi onunla almak için kendileri de bayan olarak meclis üyeliğine aday olduklarını ve bunu da birlikte başaracaklarına inandıklarını kaydettiler. Fatih Kıycı ise gençlik kollarından gelen ve gençleri temsil eden bir siyasetçi olarak tüm gençlerin desteğini beklediklerini söyledi.