CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç kadınlar bir toplantı yaparak Devrek belediye başkanı seçilmesi halinde yapacağı bazı projelerden söz edip Devrek gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Yaşar Bükrü’nün de yer aldığı toplantıya bayanlar yoğun bir ilgi gösterirken Malkoç’un konuşmasını sık sık alkışlarla keserek kendisine tam destek verdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, “ Sevgili hanımlar bu akşam buraya gelip Songül Malkoç’a destek verdiğiniz için sizlere ilçe yönetimim olarak çok teşekkür ediyorum.  Önümüzde bir yerel seçim var.  Adayımız sizlerden birisi sayın Songül Malkoç. Sloganımız şu; yerelde seçim, kadınlar çözüm hep birlikte bu seçimi İnşallah alacağız, Devrek’in ilk kadın belediye başkanı olarak sayın Songül Malkoç’u orada göreceğiz” dedi.

Konuşmasına; “ Ben bu akşam sizlere bir takım projelerimi anlatacağım” diyerek başlayan Songül malkoç, “Bu projeler hakkında birlikte fikir alışverişinde yapacağız.  Bu seçimin arkadaşlar tek başına kazanılmayacağı kesin.  Yani sizler olmasını Songül Malkoç hiçbir şey değil, buna inanın, ben buraya kadar mücadelemi siyasi olarak yaptım anketten, önseçimden geçtik ama sizler bundan sonra beni bırakmamak zorundasınız ki Devrek belediyesini 30 Mart’ta alalım.  Özellikle siz kadınlar yerelde seçim kadınlar çözüm diyeceğiz yani kadınlar Songül’ümüz bizim çözüm diyecek” dedi.

Türkiye zor bir süreçten geçiyor olduğuna vurgu yapan Malkoç şöyle konuştu; “ İlk defa 90 yıllık Cumhuriyet döneminde bir iktidar partisinin yani hükümetin kendi yaptığı hırsızlar çıktı.  Bir bakan bakanın oğlu hatta ve hatta Başbakanın oğlu bu işin içinde ortak oluyorsa biz bu yönetime hayır demek zorundayız.  30 Mart’ta bunları aşağıya indirmek zorundayız.  Sizler arkadaşlar mutfağınızın bütçesini ayarlamaya çalışırken milyarlar birileri tarafından götürülmüş.  Din duygusu fakir fukara edebiyatı adı altında meğer bizleri sömürmüşler.  Elhamdülillah hepimiz Müslüman’ız, eğer inançsa bu inanç bizde daha fazla neden kul hakkı yemem, hırsızlık yapmam, yalan konuşmam, Müslümanlığın bir çok vecibelerini yerine getiren bir insanımdır.  Kıyımsızımdır bir köpeğe kediye bile kıyamam, yaşamım böyle olmuştur bir insanı bile kırmamışımdır.  Arkadaşlar doğuyu GAP projesi kurtardı. Nedir demek ki bu hırsızlıklar sizden bizden yani tüm Türkiye’den çalınarak gidiyor.  Bu hırsızlık paraları ile 30 tane tramvay projesi yapılabilirmiş, bu korkunç bir hırsızlık. Onun için sizler ve bizler bundan sonraki süreçte herkesten destek isteyeceğiz.”

Devrek’te genç insan kalmadığına da dikkat çeken Malkoç, “” Arkadaşlar 18.500 seçmen var Devrek’te.  25 bin de yaşayan insan var.  Bu korkunç bir şey Devrek’in %75 oy kullanacak.  Bu demektir ki genç nüfusumuz azalmış. 18 yaşından aşağıya olan çocuk sayımız azalmış. Bu tarihte görülmemiş bir şeydir.  Köylere gittiği söyleniyor inanmayın 18.500 seçmen var 25 binin içinde. Dolayısıyla 20 ile 35 yaş arasındaki insan sayısı Devrek’te kalmamış. O zaman ne yapacağız; biz bir yerden başlayacağız ve bu mücadeleyi sizlerle yapacağız. 18 yaşının atında gencimiz Devrek’te çok az kalmış Bunun sebebi son 10 yılda yapılan yanlışlardır” diye konuştu.

Devrek’te Tabur’un yerine açık cezaevi gelecek olmasına şiddetle karşı çıkacak olduklarını belirten Malkoç konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “ Eskiden de eksiklikler olmuş olabilir, yarın benimde eksikliklerim olacaktır her şey dümdüz gitmiyor ama son 10 yıl kadar Devrek’e zarar hiçbir dönemde verilmedi.  İktidar partisi ile Devrek yönetildi.  Daha çok umutlarımız vardı.  Bir yığın vaatler verilmişti.  Bugün Devrek’in en güzel yerleri ucube haline geldi.  Tabur gitti.  Yerine açık cezaevi koyacaklar. Hepiniz annesiniz ve anne adayısınız bu açık cezaevi kapalı cezaevinden daha tehlikelidir.  Neden biliyor musunuz açık cezevinde 300 kişi yaşayacak.  Efendim bizi kandırıyorlar sera yetiştireceğiz bunların hiçbirine inanmayın.  Açık cezaevinde yaşayacak olan  300 kişi tutuklu yada tahliyesine az süre kalmış ağır değil hafif suçtan ceza almış insanlar.   Bu insanlar ayın belli günlerinde Devrek’in içinde dolaşacaklar.  Bunlar hırsızlıktan, çekten , senetten ve bunun gibi sebeplerle tutuklanmışlardı.  Ama ne olacak biliyor musunuz bu sokaklarda benim çocuğum bile korkudan ya hırsız olmak zorunda yada eve hapsolmak zorunda iki şıkkımız var. Geçen akşam erkeklerle söyledim bu akşamda siz kadınlara söylüyorum bu bizim için çok önemli bir sorun.  Gençlerimiz Devrek’te bunun için eylem yapıyorlar. İki defa eylem yaptılar. Ben bu gençlerimizi kutluyorum. Hatta bana aralarından gelme diyenler bile oldu. Ben de ben sizin için değil Devrek için geliyorum , sizin gibi çocuklarım için geliyorum. Dolayısıyla hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Cezaevi eylemi duydunuz mu bu işe ortak olun.  Yarın yani bir 10 yıl sonra buna bizimde gücümüz yetmeyecek. Cezaevi buraya geldikten sonra ben belediye başkanı olsam da ne olur.  Ben belediye başkanı olarak bir iş yapamazsam zaten o koltukta oturamam bunu samimiyetle size  söylüyorum. Eğer sizlere bir şey verirsem ben mutlu olurum, sizin aranızda güzel güzel yaşarım, onurumla yaşarım.”

Eski terminal alnına Devrek’in tanıtacak örnek bir proje yapacak olduğunu da ifade den Malkoç, “ Devrek’te eski terminal alanı projelendirmek ilk öncelikli hedefimiz. Devrek’ten her gün en az beş turizm otobüsü geçiyor.  Bunların 3 tanesini Devrek’te duraklatabilmemiz lazım.  Eski terminalde yapacağımız projele de bizim ekmeğimiz ünlüdür, cevizli kömeçimiz, dolmamız ünlüdür, Ankara Beypazarı niye öne çıktı eski belediye başkanı Mansur Yavaş Ankara belediye başkan adayı olmayı nasıl başardı.  Neden orayı turizm kenti yaptı. Bizlerde bir yerlerden başlayacağız.  Eski terminal alanını süsleyeceğiz. Altına otapark yapacağız. Mühendis arkadaşlarımız geliyor Devrek’teki mühendis arkadaşlarımızın da fikirlerinden yararlanacağız. Turizmi  Devrek’in içine taşıyabilecek şekilde eski terminal alanında güzel bir proje yapacağız.  Burada köy kadınlarımızda şehirli kadınlarımızda olacak.  Yani ne istiyorsanız o olacak.  Yine orada iki katlı binalar olacak kimsenin ekmeği ile oynamayacağız.  Şimdiki belediye başkanımız beş katlı bir proje yapmış ben beş katlı proje istemiyorum oraya nostajik iki katkı binalardan oluşacak bir proje yapacağız.  Herkesinde hakkını vereceğiz.   Buraya uğrayan insanlar gittikleri yerde Devrek’i övgüyle anlatacaklar.  Yani insanlar Amasra’ya giderken birde Devrek varmış dedirtmek için uğraşacağız.  Sorumluluğum çok büyük olacak” şeklinde konuştu.

Songül Malkoç, “Çok zor bir dönemdeyiz belediyemizin borçları fazla. Ama çareleri var. Daha fazla kısacağız.   Harcamalar boşa gitmeyecek.  Zorunlu hizmetlerimizi yapacağız ama belediyenin bütçesine kasasına sahip çıkacağız. Bunun için size söz veriyorum” dedi.

Bayanlara özel bir akua park yapmayı düşünüyor olduğunu da kaydeden Malkoç, “  Egemenlik alanında belediyenin yeri var. Orada yapacağım bu projeyi.   Bir tane kadınlar havuzumuz olsun. Ben bile bu bölgede inanın mayo ile denize giremiyorum.  Bir tane kadınlar havuzu bir tane de umumi havuz olursa ama cezaevi olursa bunları yapamayız.  Engelsiz yaşam merkezimin orada var. Okullarımız var.  Sevgi evlerimiz var. Rehabilitasyonumuz var.  Ne olur orada öncelikli çözümümüz cezaevi olsun.  Buna engel olalım. Şimdiden açık cezaevine 16 tane gardiyan gelmiş. Ama iki sene sonra orası hizmet vermeye başlayacakmış ama şimdi apar topar bir şey yapalım diye uğraşıyorlar. Ama bizler bunu engel olmak zorundayız. Ama engel oldu desinler. Ben her şeye rağmen cezaevi olmasın oraya bir proje koyacağız ama ne olursa olsun.  Üniversite olsun polis akademisi olsun, çocuklarımız okusun yeter ki cezaevi olmasın.   Buraya milli egemenliğe çoluk çocuğumuzla gidebilelim.  Akua parkı olan, çay bahçesi olan ailelerle gidebileceğimiz bir düzenlemeyi orada yapacağız” dedi.

Devrek’e TOKİ’yi getirecek olduğunun da altını çizen Malkoç, “Üçüncü projemde mütahitler bana kızacak ama TOKİ var. Devrek’e Toki’yi getireceğim.  Bunu saklamıyorum hatta isim vermekten de saklamıyorum.  Biz Devrek’te mütahitlerin kavgasından bıktık ve oyalandık.  Özellikle erkekler oyalandı. Ay; Ulupınar,  Bükrü ile kavga ediyormuş ; Bükrü, Ulupınar ile kavga ediyormuş. Artık bunlardan inanın yorulduk. Devrek’in sorunlarını dinleyemez göremez olduk.  Herkesin malı kendinindir. Kimsenin malında gözümüz yok.  Herkes istediği kişiden ev alabilir ama Devrek’te 80 bin liraya da ev almak isteyen yani 500 bin lira kira vereceğine 400 lira kredi ödeyerek yarın çocuklarına ev alarak yatırım yapar.  Devrek’e TOKİ’yi getirmek gibi projemde var” dedi.

Songül Malkoç sözlerini şöyle sonlandırdı; “ İnanın ben diyorum ki kadın erkek ayrımı yapmadan gelin hepimiz bu başarıya ortak olalım. Devrek’in geleceği de bizlerde. Bunun  için bana destek olun.   Siyasi parti ayrımı yapmadan gönüllü mahalle komitelerde görev alarak bana bu yolda yardımcı olmanızı istiyorum . Ben bu komitenin çalışmasında sizin her zaman yanınızda olacağım.”