CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç insan odaklı olarak çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürüyor.
Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Sekreterliği ile Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği  Başkanlığı görevini de yürüten CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç “temiz insan temiz toplum” sloganı ile üniversite öğrencileriyle gönüllü olarak engelli bir ailenin ev temizliğini yaptı.
Songül Malkoç, Devrek Meslek Yüksekokulu  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ikinci sınıfında okuyan ikinci öğretim öğrencilerinin  sosyal sorumluluk dersi kapsamanın da yapacak oldukları faaliyeti onlarla birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. 
CHP Devrek Belediye Başkan Adayı  Songül Malkoç  Devrek Meslek Yüksekokulu  Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ikinci sınıfında okuyan Tuğba Bir, Emine Gürsal, Özlem Cinkavak ve Zeynep Soylu ile önce markete gidip ev temizliği için gerekli olan temizlik malzemelerini onlara temin edip ardından  yönetim kurulundaki bazı bayanlarla birlikte araç ile Devrek İsmet Paşa Mahallesinde oturan bedensel engelli  Yaşar Yılmaz’ın evine gitti.
Songül Malkoç ile beraberindekileri üniversite  öğrencilerinin gönüllü olarak evine temizlik yapmaya geldiklerini öğrenen Yaşar Hanım konuklarını önce evinde ağırlayıp kendileri ile tanışıp sohbet edip ardından da evinin odalarını onlara açarak temizlik yapmalarını sağladı.
Üniversite öğrencileriyle birlikte zaman zaman temizlik yapmayı da ihmal etmeyen Malkoç, ev hanımı Yaşar Yılmaz ile yakından ilgilenip sorun ve sıkıntılarını dinleyip elinden gelen yardımları da kendisine yapacağını da kaydetti.
“Temiz insan temiz toplum” sloganı ile Devrek’te yola çıktıklarını ifade eden CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, “ Bugün burada üniversitemizde okuyan gönüllü hayırsever kızlarımızla beraber engelli bir ev hanımızın ev temizliğini onlarla birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  
Kimseyi ötekileştirmeden insan odaklı olarak bugüne kadar çalıştık bundan sonrada yine aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnsana saygı insanlığa hizmet etmek her zaman öncelikli hedefimiz olmuştur. 
Hiçbir zaman konumumuz ve mevkiimiz ne olursa olsun insanlarımıza karşı yüreğimizdeki sevgi ve saygıyı bitirmeyeceğiz” diye konuştu.