CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç eski terminal alanından Zonguldak’a Devrek halkını taşıyan Doğanbirlik’in Devrekli madencilerin Zonguldak’a taşımacılığını yapmaya başlaması dolayısıyla düzenlemiş olduğu törene katıldı.  
Doğanbirlik başkanı ve şoförleri ile sohbet eden ve yeni aldıkları taşımacığın kendilerine ve Devrekli madencilere hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunan  Songül Malkoç, Devrek’te birinci öncelikli  olarak yapmaya çalışacağı projenin eski terminal alanı ile kapalı Pazar yeri projesi olduğunu söyledi.
Doğanbirlik’in eski terminal alanında kalkması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden  Malkoç şöyle konuştu;   “Tüm belediyelere proje yapan bir şehir plancısı  mimar bir arkadaş ile Devrek eski terminal alanını gezdik. Bu mimar arkadaşla orada güzel bir proje gerçekleştireceğiz. Devrek’in yöresel yemeklerinin tanıtıldığı en az iki tane otobüsün girebileceği turistleri Devrek’e çekebileceğimiz ve ağırlıklı olarak da bastonu öne çıkaracağımız bir proje oraya yapacağız.  Projenin altı otopark olacak oraya bir otopark yakışır köylerden gelen minibüsleri oradaki otoparka koyacağız” dedi. 
Kapalı Pazar yeri projesi  hakkında da konuşan Malkoç, “ İkinci projem ise eski Pazar yerinde olacak. Pazar yerinin altına da şehir içindeki taksilerin girebileceği altına otopark, üstüne sebze hali, onun üst katına da kapalı bir şekilde Pazar yeri olan bir proje düşünüyoruz.  Pazar yerini de bu şekilde  ortadan kaldıracağız.  Bunlar benim birinci etapta yapacağım projelerim . Eski terminal ve Pazar yeri projesi iki yılda tamamlayacağım” dedi.
Öte yandan Doğanbirlik’in madencilerin taşımacılığını yapacak olması dolaysıyla düzenlediği Kurban kesme ve Kur’an okuma törenine ; Devrek belediye başkanı Mustafa Semerci, CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, TSO Başkanı Zekayi Bükrü, bazı siyasi parti temsilcileri, şoförler, madenciler ve bazı vatandaşlar katıldı.