CHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Songül Malkoç ekibiyle birlikte Ankara’ya çıkarma yaptı.
Songül Malkoç, TBMM’de CHP grup toplantısına katılıp ardından Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Al İhsan Köktürk ile bir araya gelip ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında görüştü.
Malkoç ve beraberindeki grubu Ankara’da TBMM’de 22 Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç karşıladı.
TBMM’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu CHP Grup toplantısını takip eden Malkoç ve ekibini Zonguldak Milletvekilleri Haberal ve Köktürk kabul edip mecliste kendileriyle bir süre görüştüler.
Görüşmede Haberal ve Köktürk, Devrek ve Zonguldak’ta partinin aday belirlemede kriterin anket olacağını, ankette açık ara önde çıkan aday adayının aday olacağını eğer ankette birbirine yakın sonuçlar mevcut olursa partinin durumu bir daha gözden geçirmek adına önseçim yapıp ondan sonra genel merkez tarafından adayın tespit edileceğini yüksek sesle dile getirdiler.
Burada konuşan Ali İhsan Köktürk, “  Devrek ve Zonguldak ile ilgili Genel başkanla ve seçim komisyonu ile görüşmemizde önce anket yapılması anket sonucunda adayların durumlarının belirlenmesi ve değerlendirmesi sonucunda  eğer adaylar arasında büyük bir fark var ise o adayın parti adayı olarak ilan edilmesi, eğer adaylar arasında çok büyük bir fark yok ise birbirine yakın sonuçlar çıkıyorsa o taktirde genel merkezin örgütün bir görüşü alması denenebilir. Biz açıkçası bu süreçte hocamda bizde partinin en fazla oy alabileceği bir aday ile seçime girmesi taraftarıyız. CHP Zonguldak’ta bütün belediyeleri almak zorunda ve bütün aday adayları bizim için çok değerlidir.  Hepsini çok seviyoruz.  Adaylarımızla belediyelerde çok güzel hizmetler vereceğimize inanıyoruz.  Hocam Silivri’de iken kendisi ile görüştüğümüzde de birlikte verdiğimiz karar Zonguldak’ta işi şansa bırakmamak, ciddi kamu oyu anketleriyle seçmen öndeki profillerini saptamak ve seçmenden en fazla oyu alan aday ile seçime girmektir. Hocam ile bunu paylaştık. Genel başkanımıza da aktardık.  Basında ne yazılırsa yazılsın tablo budur. Bu tablo bireysel düşüncelerle değişmez” dedi.
Haberal ise şöyle konuştu:  “ Biz kişisel düşünmüyoruz. Her şeyi Zonguldak için Devrek için yapacağız.   Adaylık meselesinde Devrek, Zonguldak halkının önermesi gerekir.  O nedenle ben daha demir kapıların arkasında iken bile Ali İhsan ve diğer arkadaşlarımla bunu paylaşmıştım.  İnsanlarımıza vatandaşlarımıza soralım onlar ne öneriyorlarsa ona göre biz hareket edelim.   Bunun için en doğru yöntem şimdi yapılan işlemdir.  Anket yaptık kim çıktı adayımız odur deyip onula yolumuza devam edeceğiz. “
Bölge milletvekillerinin ağzından anketin belirleyici olacağı sözünü duyan Malkoç ve beraberindekiler ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Malkoç ve beraberindekileri makamında kabul eden Kılıçdaroğlu, kendileriyle bir süre baş başa görüştü.
Kılıçdaroğlu,  “Kadınlar Devrek’te belediyeyi almaya karar vermişlerse bu kesin olur” dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “ Kadınlar Devrek’te belediyeyi almaya karar vermişlerse bu iş kesin olur.  Kadınlar bu işte daha kararlı. Her yere girip çıkabiliyorlar.  
Daha güzel çalışıyorlar.  İkna yetenekleri erkeğe göre daha fazla. Erkek gibi çok hızlı sinirlenip hemen vazgeçmiyorlar.  Aday adayımızın kadın olması daha da güzel.  Zaten Aday adayımız eski parti geleneği olan bir aileden de geliyor.  Böyle bir artısı da var” dedi.
CHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Songül Malkoç ise;  Devrek’te CHP olarak belediyeyi almaya kararlı olduklarını ve bu heyecanlarını kendisi ile paylaşmak için ziyarete geldiklerini belirterek,  “ Biz elimizden geleni Devrek ve Zonguldak için yapacağız. Bu arkadaşlarımızla beraber bu iş başaracağız. Yıllardır bunun için emek veren arkadaşlarımız. 2014 seçimlerinde güzel şeyleri başaracağız. Devrek’te oylarımızı %75 oranında yükselttik.  Bugünde buraya Devrek’te belediye seçimlerini almak için yarıştığımızı sizlere belirtmek için geldik.  Devrek’te belediyeyi alma durumuz  var inşallah da alırız.  Bu heyecanımızı size bildirmeye geldik.  Seçimi Devrek’te alacağız” diye konuştu.
Zonguldak Milletvekilleri ile ve Genel başkan ile TBMM’de görüşüp aday belirlemede anketin kesin belirleyici olacağının sözünü alan Malkoç ve beraberindekiler ardından  TBMM’de CHP Eski Genel başkanı  
Antalya Milletvekili Deniz Baykal,  DİSK Eski Başkanı İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi başta olmak üzere çok sayıda milletvekili görüşmelerde bulunup seçim döneminde kendilerini Devrek’e davet ederek  TBMMden ayrıldılar.