Genel Merkezi Bursa’da olan Zonguldak’ta Pazar günü şubesi açılacak olan Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı CHP Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Songül Malkoç’u ziyaret edip kendisini açılışa davet etti.

Ayhan Gökgöz’ün şehit madenci eşleriyle kendisini ziyaret etmeleri Songül  Malkoç’u bir anne olarak bir hayli duygulandırdı. Kendisinin de bir anne olduğunu ve eşlerin çocuklarıyla yüreklerinde yaşadığı duyguyu anlayabildiğini ifade eden malkoç şehit eşlerine sarılarak onlara moral verip her zaman yanlarında olacağını söyledi.

Kozlu İlçesinde 17 Kasım Pazar günü Belediye binasının altında dernek binalarını açacak olduklarını ifade edip Malkoç’u açılışa davet eden Dernek Başkanı Ayhan Gökgöz,  “Maden şehidi ailelere sahip çıkılma adına kimsenin bir şey yaptığı yok. Kozlu’daki gruzi patlamasından ucuz kurtuldum. GMİS başkanımız Eyüp Alabaş ile biz bu konuyu paylaştık ve dedik ki şehit madenci aileleriyle ilgili bir dernek kuralım dedik, iyi olur dedi. Aileler çok perişan dedik. Kurum içinde çalışan ailelerde perişan niye; 200-300 milyar tazminatlarını alıyorlar ya mütahitlere ya ağabeylerine paralarını kaptırıyorlar. Bir şekilde mağdur ediliyorlar. Halen daha da mağdurlar ve bunu herkes görebiliyor. Bizim çevremizde böyle çok ailemiz var. Dedik bu ailelerimizi bir çatı altında toplayalım. Bir kaynaşma içersinde olsunlar. Bursa’da Kemalpaşa’da böyle bir derneğin olduğunu öğrendik derneğin yeniden kurulması adına yeniden zorluk çekeceğimize  Zonguldak’ta şubesini  açalım dedik. Kozlu’da bu şubemizi Pazar günü açacağız” dedi.

“Ayhan bey ile maden şehidi ailelerin Devrek’e benim yanıma gelmesi beni ayrıca çok mutlu etti ve çok duygulandırdı” diyen Songül Malkoç ise şöyle konuştu: “Bende bir kadın olarak sizin yüreğinizi, duygularınızı anlayabiliyorum, benimde evladım var, Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Zonguldak’ta  bugüne kadar böyle bir derneğin kurulmaması bizim için bir yüz karası sizleri böyle bir dernek kurduğunuz için tebrik ediyorum. Zonguldak’ta değil Bursa’da olması bize utanç verici. Zonguldak bugüne kadar biliyoruz ki madenlerde 5 bine yakın şehit vermiştir. Hale daha çalışanların güvenliği var mıdır yoktur. Şu an 10 bin civarın da bir maden işçimiz çalışıyor. Geçenlerde maden sendikasında yetkili bir arkadaşım ile görüştüm en az iş güvenliğinin olması için 15 bin kişinin çalışması gerektiğini ifade etti. İnsan sağlığı iş güvenliği için en az 15 bin kişinin çalışması gerek. Yani 4-5 bin kişinin acilen  Zonguldak’ta işe alınması gerekir. Bende teknik bir elamanım ve biliyorum. Yeterli sayıda elaman yok. Hükümet Zonguldak’a sahip çıkmıyor.  Halen daha taşeronluk var.  Çoğunuzda zaten bundan kaybetmişsinizdir eşlerinizi. Başınız sağ olsun Allah bir daha böyle acılar hiç kimseye yaşatmasın. Ben tabiî ki bir kadın olarak sizlere elimden gelen desteği vereceğim. Bu derneğiniz açılırken de yanınızda olacağım.”