Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal belediyede sık sık yer değiştirmelerle silgili eleştirileri yanıtlarken, sert ifadeler kullandı ve Ereğli’nin hamalı olduğunu belirterek, bu hizmet hareketinde mazaret üretenlerle çalışmak istemediğini ve bu atama tasarruflarının her an olabileceğine dikkat çekti.

 

Uysal bu konuda tüm belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, müdürler ve belediye çalışanlarına konuşurken şöyle dedi:

 

“Müdürlerimiz bir ayda iki ayda bir değişiyor diyor. Hayalimdeki şey her zaman belki de bana eğitimin kazandırdığı şey budur. Sorunları nasıl çözebiliriz diye baktım. Sorunu çöz diye neden yapılamayanı alt alta mazeret göstererek her müdürde her başkan yardımcısı da her personel de gidebilir yarını yok. İsterse yarın sabah tekrar müdürler de değişir başkan yardımcıları da değişir. Asla mazeret istemiyorum. Bütün personel bütün çalışanların aynı görevlerin nasıl yapılacak diye düşünecekler ama neden yapılamıyor derlerse kırk tane mazeret var. Ben hayatımda artık mazeret duymak istemiyorum. Benim sorunum benim memleketimin sorunu Ereğli’nin sorunu halkın sorunu. Halkım ne talep ediyorsa yapacağım. Muhtarların taleplerini de yapacağım. Merak etmeyin. Benim sorunum halkın sorunu. Ben dert ediyorum Ereğli’nin halkın bütün sorunlarını dert ediyorum. Dert değil bu. Ben şu makama gelirken hamallık için gelmedim. Sonunda maalesef yük de olduk. Mal da olduk. Olsun. Ereğli’nin gerekirse hamalı olacağım merak etmeyin.”