Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, TTK Kozlu Müessesinde maden işçileriyle buluştu. Maden işçilerinden yakın ilgi ve alaka gören Yavuzyılmaz, "Maden işçilerimiz başımızın tacıdır, sadece Zonguldak'ımızın değil Türkiye'nin onuru olan işçilerimizdir" dedi.

TTK Kozlu Müessesi'nde madene inmeden işçilerle bir araya gelen Yavuzyılmaz, Milletvekili seçildiği takdirde, milletvekilliğini madene indireceklerini dile getirerek işçilerin sorunlarını yerinde dinledi. Genç Milletvekili adayı, "Yaşanabilir Bir Türkiye'yi' sizlerle birlikte kuracağız. Maden işçisini, orta gelirliyi, emekliyi en çok düşünen parti CHP’dir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak mitinginde iktidara gelmemiz durumunda TTK’ya 5 Bin işçi alınacağı sözünü verdi. Ancak iktidar partisinin genel başkanı TTK kapanmayacak sözünü verirken her yıl işçi sayısı azalan kendi kendine kapanma durumuna gelen TTK’nın durumunun ne olacağını söylemedi, söyleyemedi. TTK Zonguldak’ın olmazsa olmazıdır. Bizim hayalimiz Zonguldak’ı TTK’sından futbol takımına kadar eski o parlak günlerine günümüz şartlarına göre yeniden canlandırmaktır. Bunun için sizden destek istiyorum. Emeğin kıymetini en iyi sizler bilirsiniz" dedi.

CHP Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz TTK Kozlu Müessesi işçileri ile birlikte hayırlı, kazasız, belasız çalışma dilekleri ve dualarla madene indiler. Madende işçilerle birlikte vardiyayı tamamlayarak sabah saatlerine kadar Yavuzyılmaz işçilerle birlikte kömür üretimi için çapa salladı.

Kuyubaşı'nda işçi ağabey ve kardeşlerine yaptığı konuşmada ön seçimle geldiğini öğretmen bir ailenin çocuğu, madenci torunu olduğuna vurgu yaparak "Zonguldak'ımızın Türkiye direği olan TTK'yı, bizlerin de ekmek kapısı olan TTK kapatılamaz, buna izin vermeyiz. TTK'nın güçlendirilmesi için mecliste sesiniz, yüreğiniz olacağım" dedi.