Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin oluşturduğu Milli İttifak 1. sıra milletvekili adayı Yusuf Çetin bu hafta Ereğli’de esnaf ziyaretlerini sürdürerek destek istedi.

Ziyaretlerine Radyo programı ve çeşitli medya gezisi ile başlayan Çetin ve ekibi, çarşı içi esnaf gezisi, cam kafe, yaşlılar-gençler evi ve terminal ziyaretlerinin ardından Kışla, Elmatepe, Kavaklık, Göçmenler ve Kepez de kahve ziyaretlerinde bulundu.

Çetin konuşmalarında TTK sorunu çözülmeden Zonguldak'ın ve Ereğli'nin yatırım problemlerinin çözülmesinin mümkün olmadığını, diğer siyasi parti adaylarının bu konuları tam bilmediğinden bu işi yapamayacaklarını 32 senelik TTK da eğitim uzmanı olması ve 31 yıllık aktif siyasetçi olması sebebiyle problemleri çok iyi bildiğini, 1994 den beri mecliste ki plan ve bütçe komisyonlarına izleyici olarak katıldığını, Refah Partisi meclisteyken bu komisyonlara rapor hazırladığını belirterek; eğer hastalık doğru teşhis edilmezse tedainin de doğru olmayacağını belirtti.

TTK zararlarının çözüm yollarını da anlatan Çetin, TTK zararlarının ve bunun için ayrılan ödeneğin şimdiye kadar ki bölge siyasetçilerinin konuya hakim olmaması ve anlatamamasından ötürü meclis plan ve bütçe görüşmelerinde bu para sanki Zonguldak'a yatırıma ayrılmış gibi anlaşıldığı bu yüzden de Zonguldak'a yatırım gelmediğini belirten Çetin bu sebeple bölge siyasileri yatırım gelsin diye TTK kapatılsın, küçültülsün söylemlerinde olduklarını belirtti.

Çetin, eğer meclisteki tablo değişmezse Zonguldak'a ve Ereğli'ye geçmiş olsun diyerek, kendileri mecliste olursa TTK’nın zararını da azaltacaklarını ve zamanla kara geçirip bölgenin işsizlik problemlerini çözeceklerini, bunun için bilgi, birikim ve projelerinin olduğunu, ayrıca yatırımlar için mecliste Zonguldak'ın kavgasını vereceklerini belirtti.

Diğer parti adaylarının boyanıp yeni adaymış gibi gösterildiğini fakat Zonguldak halkının bu adayların siyasi geçmişini çok iyi bildiklerini de söyledi.