Alaplı Belediyesi Şubat Ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantı'da komisyona havale edilen merkez mahallesinde kayıtlı olan gayri menkulün satışı 7'ye 6 oyla kabul edilirken CHP bir meclis üyesi ret oyu verdi.

Alaplı Belediyesi Şubat ayı 2'inci oturumu Meclis toplantı salonunda Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin başkanlığında yapıldı. Toplantı'da imar komisyonuna havale edilen Merkez mahallesi 196 ada 8 parsel'de kayıtlı gayrimenkulün satışı görüşüldü. İmar komisyonun raporunu okunmasını ardından söz alan AK Parti Belediye Meclis üyesi Yaşar Karacan, Bu  yer ile ilgili bir takım çekincelerinin olduğunu söyledi.

Alaplı'da istihdam ve iş sağlamak isteyen herkese sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Karacan, "Biz öncelikle Alaplı'ya istihdam sağlamak ve bir kişiyi işe almak isteyen herkese elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. 196 ada 8 parsel'i satmak için meclisten yetki istiyorsunuz. Bunlar olabilir dönem,dönem belediye yer satmıştır. Bu geçmiş dönemlerde olmuştur. Biz buna saygı duyuyoruz. Ancak bu yer ile ilgili bizim bir takım çekincelerimiz var. Burada mevcut halinde bazı düzeltilmesi gerek şeyler var. Orada bir duvar çekilmiş biz bu duvarın doğru olduğunu düşünmüyoruz. Bunu düzeltilip tekrar satışa getirilseydi bizim içinde olumlu olurdu." diye konuştu.

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'de bu yer ile ilgi tüm düzenlemeleri yaparak satışa sunacaklarını belirterek, "Bu arsa meclisten çıktıktan sonra hemen akabinde biz oranın yasal olarak tam düzenli bir şekilde olmadan satışa getirmeyeceğiz. Bu denilen her şey düzeldikten sonra satışa o zaman gelecek. Her şey resmi şekilde tamam olacak ondan sonra satışı yapılacak." dedi. 

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. AK Parti 5 Belediye Meclis üyesi ret oyu verirken 6 CHP'li Belediye Meclis üyesinden 5 üye evet oyu verdi. 1 meclis üyesi ise ret oyu kullandı. Belediye Başkanı Nuri Tekin'in 1 oyu iki oy sayıldığı için 7-6 evet oyu ile meclisten geçti.