Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Ak Parti devletin milleti zihniyetini milletin zihniyetine dönüştüren bir partidir” dedi.

Çakır, Ak Parti'nin 12. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ereğli İlçe Binası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001 tarihinin Türk siyasi tarihinde en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

14 Ağustos 2001 tarihinde Zonguldak'ta İl Koordinatörü Celil Uzun, Ereğli'de de ilk ilçe başkanı Muhammet Köse önderliğinde kurulan Ak Parti o günden beri hizmetlerini sürdürdüğünü kaydeden Çakır şöyle konuştu:

“Ak Parti'nin hizmet yıllarına baktığımızda 80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılan duble yollardan daha fazlasını, hava alanı ve uçak seferleri sayısının kat be kat fazlasını yapmıştır. Haberleşme ve ulaşım büyümüştür. Hızlı trenler, mavi raylar ve mega projelerin gerçekleştiği yıllar olmuş Ulaştırma Bakanlığı'mız böyle bir bakanlık olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı okul ve derslik sayısını artırmış, fiziki koşullarda gözle görülür yenilikler yapmıştır. Öğrencilerin kitap alma sorununu bitirmiştir. Böyle bir iktidarın ilçe başkanı olmaktan son derece mutluyum. Bu gelişmelerin yanında ekonomide İMF'ye borcumuzu bitirip borç verir hale gelen politikalarla 12 yıllık tarihine nice hizmetleri sığdırmıştır.

 

“ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEM YAŞARKEN”

2001 yılı bu açıdan Türk siyasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur. Ülkemiz içinde bulunduğu durum itibariyle çok sıkıntılı bir dönem yaşarken, Ak Parti'nin kurulmasının ardından 2002 seçimlerinde büyük bir oy oranıyla iktidara gelen partimiz, Türkiye için yeni bir umut ışığı olmuştur. Ak Parti iktidarında ülkemiz, Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün bahsettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda hızla ilerleyerek, bilimde teknolojide, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, silah sanayisinde ve daha birçok alanda muazzam mesafeler kat etmiştir. 2023, 2051 ve 2071 vizyonu ile Ak Parti Türkiye'nin umudu olmaya devam etmektedir.

 

MİLLET ODAKLI BAŞARI

Ayrıca başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan sadece Türkiye için değil dünya üzerindeki tüm mazlumların da umut ışığı olmuş ve dünya üzerinde adeta parmakla gösterilen bir lider konumuna erişmiştir. Bir zamanlar 'muhtar dahi olamaz' diyen zihniyetin aksine milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Ak Parti'yi bağrına basmış ve girdiği her seçimde sahip çıkmıştır. Ak Parti'nin siyasetteki bu başarısının sırrı 'millet odaklı' siyaset yapma anlayışıdır. Çünkü Ak Parti gücünü milletten alan ve her türlü sıkıntı da sinei milletedönen bir partidir. Ak Parti, 'artık devletin milleti yok, milletin devleti var' düsturu ve inancı ile hareket eden ve millete en iyi hizmeti sunma yolunda gece gündüz çalışan bir partidir.”

 

PASTAYI KESTİLER

Çakır'ın konuşmasının ardından törene katılan Eski İl Başkanı Celil Uzun, eski ilçe başkanları Adem Öztürk, Erol Şahin, Muhammet Köse, Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör hazırlanan yaş günü pastasının mumlarını söndürerek pastayı kestiler. Törende, ilçe yöneticileri, partililer ve basın mensupları hazır bulundu.