Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'den Zonguldak milletvekili seçilen Zeki Çakan, "Biz siyaseti siyasi ahlak ve etik çerçevesinde yaptık. Bundan sonra da aynı şeyi yapacağız" dedi.

Çakan, MHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bir koalisyon hükümeti kurulması halinde daha fazla hizmet etme gayreti içinde olunması gerektiğini bildirdi.

TTK'nın kapatılamayacağını ve özelleştirilemeyeceğini belirten Çakan, TTK’nın tek kurtuluşunun enerji satarak kar etmesi olduğunu vurguladı. 

Çakan, "İsteğimiz en kısa süre içerisinde kendini kurtararak, geleceğe yatırım yaparak, yaklaşık 4-5 bin kişiyi de istihdam ederek, Zonguldak’ın ekonomik yönünden önünün açılmasıdır. Zonguldak’ı kurtaracak olan en önemli girişimlerden, en önemli alınması gereken kararlardan biri de teşviktir. Teşvikle ilgili ne gerekiyorsa yapılması gereken her türlü girişimde bulunacağız" diye konuştu.

Filyos Projesi’nin önemine de değinen Çakan, bu projenin bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarına dikkati çekti. Çakan, "Biz siyaseti siyasi ahlak ve etik çerçevesinde yaptık. Bundan sonra da aynı şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

Çakan, artık siyaset yapma ve çalışma döneminin başladığına işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Zonguldak’ta birlik ve beraberliğe çok büyük ihtiyaç var. Hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar belediye başkanlarımıza kapım sonuna kadar açıktır. Telefonlarım ve meclisteki odam sonuna kadar açıktır. Zonguldak’ta ayrım gözetmeksizin çalışacağım. Siyaseti bu güne kadar Zonguldak’ın yaşamadığı şekilde yaptırabilirsem 'ne mutlu bana' diyeceğim."