Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Asma Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi ve dile getirdiği vaatlerin hepsini yapacağına söz verdi. 
Müteahhit sistemini ortadan kaldıracaklarını, çalışan tüm işçileri belediye bünyesine alacaklarını ve 400 kişiyi yine belediyede iş sahibi yapacaklarını belirten Gülay, “Eğer torpille bir kişiyi işe alırsam, Allah rızası için yakama yapışın ve iki yakam bir araya gelmesin. Bu vebali taşıyorum” dedi. 
Mahalle sakinlerine yönelik ilk konuşmayı MHP İl Başkanı Hamdi Ayan yaptı. Ayan, “Ülkemiz, 30 Mart yerel seçimleriyle karşı karşıya, bizlere göre bu yerel seçim Türkiye’nin bekasını, onurlu geleceğini temsil edecek olan bir seçim niteliğini taşımaktadır. Bu seçimlere sadece bir yerel seçim olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısının bozulmaması, milli ve manevi değerlerin korunması adına bakılması gereken ve buna göre de oylanması gereken bir seçim olarak düşünüyoruz. Özellikle son dönemlerde yaşamış olduğumuz devletin içerisinden yeni bir devlet çıkartmak, millet içerisinden yeni bir millet gibi çıkartmak sevdanın içinde olan bir hükümetle karşı karşıyayız. Bizim Kürt kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, bin yıldır kardeşi olarak gördüğü Kürt kardeşlerimizle ilgili her zaman ki hassasiyetini bu ülkede herkese aynı gözle bakmaktadır. MHP olarak felsefemiz budur. Zonguldak kenti sahipsizdir. Bugün buraya Zonguldak belediye başkan adayımız Gürkan Gülay’la birlikte geldik, projelerini ve yapmak istediklerini anlatacak. Adayımız nedene Gürkan Gülay ve neden onu belediye başkanı yapmak istiyoruz? Gürkan Gülay arkadaşımız merkez ilçe başkanlığı döneminde çok aktif olan, azim ve kararlılığını ortaya koyan ve bu işleri becerebilecek olan arkadaşımızdır. Seçmenlerle yaptığımız görüşmelerde Gürkan Gülay arkadaşımız hep onay almıştır. Biz böyle bir şehirde yaşamaya mahkum değiliz, Zonguldak bunu hak etmiyor” dedi. 
Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay ise, zaman zaman diğer adayları da eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: 

 

GÜLAY: “BİR KEZ BİZE FIRSAT VERİN”
“Bizim önceliğimiz halkımızdır. Gittiğimiz mahallelere partilileri doldurmadan mahalle halkına seslenmeyi tercih ediyoruz. Bu kardeşinizi 30 Mart’ta belediye başkanı yaptığınızda Allah’ın izniyle yıllardır gelmeyen hizmeti getireceğine inanın. Burada yıllarca iki siyasi parti oldu. Herkes geldi size söz verdi. Ben de doğdum, büyüdüm Zonguldaklıyım. Neden Gürkan Gülay derseniz, Zonguldak çocuğuyum. Eski vekil değilim, dışarıdan ya da ilçeden gelmedim. Hizmete aç bir kardeşinizim. Onun için ‘bir kez bize fırsat verin’ diyoruz. Karabük-Bartın-Kastamonu da yaptığımızı Zonguldak’ta da yapalım.”

 

“BARAJIN SUYUNU MAAŞINI 
ALAMAYAN İŞÇİLER KESTİ”

“Uçuk kaçık değil, ama Zonguldak’ın acil ihtiyacı olan projeleriyle karşınıza çıktık. 5 senenin sonunda Allah nasip ederse seçim beyannamemize yazdığımız her şeyi yapmış olarak karşınıza çıkıp ikinci dönemin güvenoyunu isteyeceğiz. ‘Suyu yarı fiyatına indireceğiz’ diyoruz. Bir aday çıkıyor ‘bunu ben de yaparım’ diyor. Bunu diyene bakmak lazım... Geldiğin beldede su ucuz mu? Orada ucuzlattın da mı bu söylemi söylüyorsun? Ama biz bunu yaparız. Çünkü Zonguldak’ın kullandığı suyun yüzde 70’i kaçak ve kayıp... Tahsil edilemeyen parayı tahsil eder, Zonguldaklının yükünü hafifletiriz. Önceki gün barajdaydık ve oradaki arkadaşlarımız 3 aydır maaşlarını alamadıkları için suyu kestiler. Zonguldak Belediyesi de, ‘borularda arıza vardır’ diye suların kesildiğini söylüyor. Külliyen yalan. Suları işçiler kesti. Zonguldak’ta yalan almış başını gidiyor. Bu su ayıbı, aynı zamanda Kilimli ve Kozlu’nundur. Çünkü onlarda su borçlarını ödemiyorlar. Bu işin iktidarı muhalefeti yok. Sadece çalışmak isteyen bir belediye başkanı gerekiyor. İşte bende buna talibim. Ben 5 senelik değil, 15 senelik belediye başkanlığı yapmak istiyorum.” 

 

“ARTIK MÜTEAHHİTE İŞ YOK”
“Suyun dışında tapu sorunlarını da çözeceğiz. Biz yapabileceklerimizin sözünü veriyoruz. Size ‘Asma’dan İkincimakas’a viyadük yapacağım’ demiyorum. Kimse kimseyi kandırmasın. Kimisi Karakum’dan Fener’e teleferik yapacakmış. İyi de herkesin teleferiğe binecek gücü yok ki. Sen önce mahallenin deresini temizle, yolunu yap. Zonguldak’ın çöpünü Diyarbakırlı firmalar topluyor. Biz Diyarbakırlılara karşı değiliz, ama burada Zonguldak’ın çocuğu ekmek yemesin mi? Su işlerinde çalışan arkadaşlar mesaiye kaldığında aldığı ücret saat başına 5 lira. 2,5 lirasını kendisi, 2,5 lirasını müteahhit firma alıyor. Ama artık Zonguldak Belediyesi seçimlerden sonra müteahhit firmalara iş vermeyecek. Bütün çalışan arkadaşlarımızı belediyemizin bünyesine alıp, 400 arkadaşımızı yeniden iş sahibi yapacağız. Ama iş sahibi yaparken, meclis üyesinin çocuğu, başkanın yeğeni, il başkanının akrabası öncelikli olmayacak. 
Eğer torpille işe alırsam Allah rızası için yakama yapışın ve iki yakam bir araya gelmesin. Bu vebali taşıyorum.”