Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Merkez İlçe eski Başkanı Gürkan Gülay, Zonguldak Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaparak, projelerini açıkladı. Gülay’a, parti binasında yaptığı açıklamada, İl Başkanı Hamdi Ayan, yeni Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, eski İl Başkanı Mustafa Korkutan, Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Gençlik Kolları Başkanı ve çok sayıda partili eşlik etti.
Zonguldak’ın sorunlarını çözecek önemli projeleri olduğunu vurgulayan Gülay, halkı ilgilendiren en önemli 3 projesini açıkladı. Doğduğu şehre hizmet verecek olmanın heyecanını yaşadığını belirten Gülay, şunları söyledi:
“Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Zonguldaklı hemşehrilerimizin desteğiyle hizmet yoksunu olan bu güzel şehrin belediyesini almaya talip oluyoruz. Hiç bir vatandaşımızı ‘hangi partili?’ diye ayırmadan hepsine aynı mesafede hizmet etmeye talibiz. Bizler şehrin hizmetine talibiz. Vatandaşın hizmetkarı olmaya talibiz. Sloganımız; ‘Kendini Değil, Kentini Düşünen Başkan’dır. Birlik ve beraberliği en üst seviyesinde olan bir Milliyetçi Hareket Partisi ve artık hizmet isteyen Zonguldaklı hemşehrilerimizle de bu belediye başkanlığını almak için yola çıkıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi, bu kutlu davanın, belediye başkanlığı yarışının en iddialı partisidir. Allah’a şükür, burayı alacak hem güç, hem kudret bulunmaktadır. İlçe Başkanlığım süresince her zaman söylediğim bir kelime vardı. İnşallah bu dönem halkımız MHP’ye bir şans verecek. Hak ettikleri hizmetin en iyisini almaya onlara bir kez daha göstermek istiyoruz. Şehrin ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını iyi biliyoruz. Çözüm yolarını iyi biliyoruz ve bunları çözecek projelerimiz var. Hemşehrilerimizin bize vereceği destekle hayata geçireceğiz. Tekrar Zonguldak’ı ayağa kaldırmak istiyoruz. İnanıyorum ki, bize verecekleri destekle Zonguldak, 30 Mart 2014 tarihinden sonra milat yaşayacaktır. Bartın, Karabük’te ve Kastamonu’da yapmış olduklarımız bizlerin referansıdır. İnşallah Zonguldak Belediyesi de MHP’yi alarak gerekli olan hizmeti yapacaktır. Bundan çok heyecanlıyım. Doğduğum, yaşadığım ve öleceğim şehre hizmet etmek için talibim. Bu heyecanım kendi yaşadığım şehre, kendi insanlarıma hizmet etmek içindir. Biz halkı belediyeye değil, belediyeyi halka taşıyan bir anlayış içinde ve Halka hizmeti Hakka hizmet olarak görecek bir üslupla çalışacağımıza şimdiden söz veriyorum. İnşallah aday adaylığı sürecimizden sonra adaylığımız da kesinleşirse inanıyorum ki Zonguldak ve Zonguldaklılara iyi hizmet getireceğimize de bir kez daha buradan kendi adıma ve çalışma arkadaşlarım adına söz veriyorum.” MHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Gülay, projelerinin tamamını önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirterek, “Özellikle halkımızı ilgilendiren projelerden birincisi; Zonguldak Belediyesi’nin yıllardır fahiş fiyattan sattığı su fiyatını asgari yüzde 50 indirim oranıyla Zonguldaklılarımızı buluşturacağız. Bu kaynakların da nasıl olacağını önümüzdeki günlerde anlatacağız. İkincisi ise, önümüzde kalan iki yıllık süreçte maalesef tapularla ilgili bir sıkıntı yaşandı. Belediye bu konuyla ilgili bir atılım yapmadı. Eğer belediyeyi alırsak, 30 Mart’tan sonra yapacağımız ilk iş vatandaşlarımızın tapularını dağıtmak olacak. Üçüncü projemiz ise, Zonguldak’ı Halk Ekmek’le tanıştıracağız. Vatandaşlarımızın ucuz ekmek gelecek, bütün mahallelerde halk ekmek satışı olacaktır. Diğer projelerimizi de açıkladığımızda Zonguldak için nasıl sorun çözüm istediğimizi görecekler, vatandaşlarımız bize güvensin” dedi.
MHP İl Başkanı Ayan ise, Gülay’a karşı halkın teveccühü olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ben kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bu zamana kadar MHP’ye vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Kendisiyle birlikte ilçe teşkilatımızdan 3 arkadaşımız belediye meclis üyeliği için müracaat yaptılar. Bu bir süreçtir. MHP süreçleri çok iyi yönetir. MHP, Zonguldak’ta bana göre tarihi bir fırsat yakalamıştır. Teşkilatımız mensupları hiç bir hataya yer vermeden Zonguldak halkını kucaklayıp mutlaka bu seçimlerin galibi olmalıdır. Çünkü MHP Genel Merkezi’nin gözü Zonguldak’tadır. Zonguldak’tan mutlak bir başarı bekliyorlar. Biz de genel merkezin ve sizlerin yüzünü kara çıkarmamak için elimizden gelen gayreti gösterdiğimize şahit oluyorsunuz. Arkadaşımız medeni cesaretini ortaya koyarak başvurusunu yapmıştır. Kendisinde bu enerjiyi görüyoruz. Ben şimdiden Zonguldak halkının kendisine karşı bir teveccüh olduğunu görüyorum. Buraya katıldığınızdan size ve aday adaylığını açıklayan arkadaşımıza teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.”
Konuşmaların ardından Gülay, başvuru dosyasını İl Başkanı Ayan’a eslim etti.