Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Ziyarette, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, İl yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. MHP heyetini, KGD Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.
Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, ziyarette yaptığı konuşmada, “Zonguldak’ta basın; yaygın, geniş ve çok aktiftir. Talip olduğumuz görevde de inanıyorum ki eksiğini, hatasını çekinmeden yazabilecek basın mensubu arkadaşlarımız var. Bize; ‘Gençsin, yürü başkan arkandayız’ diyen arkadaşlarımız, ağabeylerimiz var. Gördüğünüz gibi yerleri dar, yer sıkıntıları var. Zonguldak Belediyesi, artık basının arkasında olacak bir kurum haline dönüşecek. Onların mağduriyetlerini gidereceğiz” diye konuştu. 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, gazetecilerin toplumun entelektüel kesimini temsil ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Yerel basın, bizim için önemli, şu anda korkusuzca sesimizi duyurabildiğimiz tek kanat burası. Kamu hizmeti yapıyorsunuz, çok önemli bir hizmet. Gazetecilerin dertleri çok, bir süre önce Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladınız. Ama hiç kimse ‘çalışamayanlar neden çalışmıyor?’ diye sormuyor. Gazeteciler, toplumun entelektüel kesimini temsil ederler. Ya da entelektüelliğin yaşaması için önemli bir unsur. Aynı zamanda gelişmenin, başkaldırmanın, direnmenin mihenk taşıdır. Kaleminin namusu çok önemlidir. Bizim anlayışımıza göre, gazeteci fiyatı olmayan insandır. Maalesef son yıllarda gazetecilik sıfatını taşıyanların, o kalemin namusunu hala taşıyan insanları rahatsız edici bir boyuta ulaştığı bir vaka. Türkiye açısından bir şanssızlık şu; ulusal basın açısından söylüyorum; gazeteciliğin yandaşı vesairesi olmaması gerekir. Biz de dünyaya rezil olmaktan kurtulmuş olurduk. Anadolu basını, yerel basın henüz hükümet edenlerin tasavvutu altına girmemiş basın için hala hayat var diyoruz. İnşallah bunların varlığı da şikayetçi olduğumuz tüm bu konuların ortadan kalkmasını sağlayacak. Onun için iyi ki varsınız.”
Gazeteciliğin mesafe mesleği olduğunu ifade eden KGD Başkanı Osman Sav ise, “Umarım bu ilginiz, bu takibiniz seçim sonrası da devam eder. Basının içindeki durum genel hatlarıyla en çok bizi rahatsız ediyor. Hem meslek örgütü olarak, hem de bu işi gerçekten yapmak isteyen, emek veren arkadaşları rahatsız ediyor. ‘Basın mensubu’ dendiği zaman resmi gazete veya başka bir gazete aranmazdı. ‘Gazeteci’ denildiği zaman ‘Bu doğrudur’ denirdi, neredeyse kanun hükmü gibi bir şeydi. İnşallah yerel basın babında yaşanmaz, itibarımız daha da kötüleşmez. 
Vatandaşın gördüğü şeyi bizim görmezden gelme lüksümüz yok. Ama bunda sadece gazeteci arkadaşların değil siyasetçilerin de suçu var. Aleyhte yazıldığı zaman yandaş oluyor. Size yazıldığı zaman ise yandaş olmuyor. 
Genel hatlarıyla biz mesafeli ve objektif gazetecilik istememiz lazım. İşte biz bunu istemediğimiz için maalesef bu haldeyiz. Bizim durumumuz düzelirse Türkiye’nin durumu daha da düzelir diye düşünüyoruz” diye konuştu.