Kdz. Ereğli doğumlu AKP Zonguldak Milletvekillerinden Prof. Dr. Ercan Candan 7 Haziran seçimleri için Genel Merkezin verdiği yurtdışı görevine giderken yaptığı açıklamada “mücadeleye devam” mesajı verdi. 30 Mart 2014 Yerel Genel Seçimleri’nde Türk Metal Sendikası ve Kdz. Ereğlili halkıyla birlikte belediye başkanlığını kazanabilmek için  kapı kapı dolaşan ve büyük bir oy patlaması yaptırarak seçimin kazanılmasının mimarı olan  Milletvekili Candan Almanya’ya gitti. Hafta sonu Kdz. Ereğli’ye gelen ve bazı yakın dostlarıyla birlikte olan Ercan Candan, yurt dışı görevinin ardından sürekli Ereğli’ye geleceğini belirtirken “kalbini kırdıklarımdan değil, bilmeden kırdıklarımdan özür diliyorum” dedi.

Candan açıklamasında şu vurguları yaptı:

“Genel Merkezimizin verdiği yurtdışı görevim öncesi hafta sonunu dolu dolu Karadeniz Ereğli'de geçirdik. Milletvekilliği yaptığım 4 yıllık süreçte sizlerin yüzüne bakamayacak olumsuz hiçbir şey yapmamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun için alnım ak başım dik. Bu süreçte bilerek; kalbini kırdıklarımdan değil, bilmeden kırdıklarımdan özür diliyorum.

7 Haziran’dan sonra bu iş bitmiştir anlamına gelmiyor, bu veda. Belki bundan böyle çok daha sık görüşeceğiz. Bunu Allah bilir.

Ama bundan böyle bölgeyi daha çok ziyaret edeceğimi söyleyebilirim. İlginize ve desteğinize teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere saygı ve sevgilerimle.”